Zasigurno su vam za oko zapeli preslatki gingerbread keksi koji su jedna od glavnih slastica blagdanskog stola. Osim što su neizmjerno zabavni za izradu i ukrašavanje, glavni sastojak gingerbread čovječuljaka je đumbir, pa najzabavnija slastica poprima i epitet najzdravije blagdane delicije.
Gingerbread keksi jedna od omiljenih blagdanskih tradicija jer ih možete izrađivati s obitelji i uživati u veselom blagdanskom raspoloženju ili pak organizirati druženje s prijateljima i zabaviti se ukrašavajući najdraže keksiće. Za koju god se varijantu odlučili, zabava je zagarantirana jer s ukrašavanjem gingerbread čovječuljaka možete dati mašti na volju i iskazati svoju kreativnost.
@geminibakes
Još jedna od prednosti ove slastice je i ona da je neizmjerno lagana za pripremu, a od posebnih dodataka sve što vam treba je kalup i šećerna smjesa te boje s kojima ćete dekorirati keksiće. Jedinstven i specifičan aromatični okus spoj je neizostavnih zimskih začina koje ove keksiće čine toplima, ukusnima i jednostavno nezamjenjivima.
@sallysbakeblog
Osim za vlastito kušanje, gingerbread keksi originalan su poklončić dragoj osobi, a mogu poslužiti i kao dekoracija za bor. Njihova priprema je vrlo jednostavna, a mi vam u nastavku donosimo recept koji što prije isprobajte kako biste uživali u neodoljivim zalogajima.
Sastojci:
- 350 grama brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žlica đumbira u prahu
- 1 žličica cimeta
- 6 žlica maslaca
- 200 grama smeđeg šećera
- 150 grama meda
- 1 jaje
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica naribane limunove korice
- Prstohvat klinčić ili više po želji
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte sljedeće sastojke; brašno, prašak za pecivo, prah đumbira, cimet, klinčić i sol. U drugoj posudi istucite maslac u koji postepeno dodajte šećer i jaje te potom sve skupa sjedinite u kompaktnu smjesu. U istu posudu dodajte limunovu koricu, med i vaniliju i miksajte dok se sve ne sjedini. Na kraju ubacite sve suhe sastojke pa dobro promiješajte dok ne dobijete tijesto te kada ste zadovoljni sa smjesom, ostavite je bar dva sata da se diže na sobnoj temperaturi. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva , a tijesto razvaljajte na oko 1 - 1.5 cm debljine i pomoću kalupa napravite čovječuljke. Na kraju dobivene oblike stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta te na posljetku ukrasite po želji.
@pinelopi_ap
Objavljeno: 19.12.2018. u 11:51