NOVITETI

Top 9 maskara za proljeće

Koje maskare su hit ovog proljeća?
eyelashes 
Imati savršene kistove za make up i luksuzne četke za kosu danas nije teško: birati možemo između ogromnog broja brandova koji gotovo svakodnevno lansiraju novitete. No, djevojkama i ženama je obično teško pronaći idealnu četkicu maskare za svoje trepavice. Bile one ravne, bez volumena, rijetke ili jednostavno slabašne i sklone ispadanju, žene najčešće nisu zadovoljne s barem jednom osobinom svojih trepavica. Kako pronaći idealnu maskaru za svoje potrebe?

Prvo trebate znati koja dva faktora utječu na krajnji efekt maskare na trepavicama: to su formula maskare i četkica. Dosad ste zasigurno primijetili da su neke maskare relativno suhe teksture, dok su druge vrlo mokre i treba im i po nekoliko minuta da se posve osuše na trepavicama. Hoćete li odabrati maskaru suše ili mokrije teksture ovisi potpuno o vašoj preferenciji, no imajte na umu da će vam se mokrije teksture lakše preslikavati na kapke, dok će suše teksture biti sklonije grudanju na trepavicama.
 
mascara
Maskaru nanosite od korijena trepavica do vrhova, i to relativno brzim linerarnim potezima i povremenim raščešljavanjem trepavica lijevo - desno. Pripazite da slojeve maskare ne nanosite kad se onaj prethodni posve osuši i ne stavljajte više od 3 sloja maskare jer ćete dobiti efekt slijepljenih trepavica koji ne laska nikome. Veličina glave maskare trebala bi biti prilagođena veličini vaših očiju: prevelike glave mogle bi biti vrlo problematične za nanošenje kod malih očiju i uzrokovati da vam više maskare završi u oku i na kapcima nego na trepavicama.

Klasične maskare dat će vašim očima prirodan volumen i definiciju, dok će glave maskara koje imaju spiralizirano postavljene dlačice omogućiti preciznu aplikaciju. Rijetko postavljene dlačice na glavi maskare omogućiti će vam da postignete luksuznu dužinu trepavica, a gusto postavljene dlačice dat će vašim trepavicama puninu. Dramatičan efekt na trepavicama obično ćete lako postići koristeći gumene četkice s malenim, gusto raspoređenim dlačicama. Pogledajte galeriju naših najdražih maskara za proljeće.

Jelena Skendžić
Foto: PR, Pinterest
Objavljeno: 31.03.2015. u 13:01

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p