NOVITETI

Ljetno čišćenje kozmetičke torbice

Jeste li nabavili sve za ljeto?

Kada ljeto stupi na snagu sve se mijenja: tamnocrveni ruž zamijeni ružičasti, gležnjače zamijene rimljanke, a hulahopke preplanule noge. Drago nam je da ste obnovili svoju garderobu, a jeste li pregledali svoju kozmetičku torbicu? Vjerovali ili ne, i ona treba sezonsku obnovu kako bi ne samo bili u trendu, nego i imali prihvatljivu zaštitu i njegu.

Nabavite

1. Univerzalne vlažne maramice. Baby maramice ili maramice za skidanje šminke su nešto što vam je neophodno barem na putovanjima. Umjesto da nosite 20 bočica i paket blazinica, nabavite vlažne maramice s kojima možete skinuti make up, ukloniti ostatke voska nakon depilacije i sl.

2. Lagana krema. Masne teksture nastavite koristiti samo ako imate izrazito dehidriranu i suhu kožu. Lagana hidratantna krema je savršen odabir za ljetne dane, pogotovo ako ima SPF faktor.

3. Tonirana krema. Tekući puder, korektor, puder u kamenu, puder za konturiranje... na + 35 u hladu? Ljeti većina osoba izgleda bolje nego inače (zahvalite vitaminu D i duljem boravku na otvorenom) i nema razloga da cijelo lice prekrijete debelim slojem šminke. Eventualno T zonu dodatno matirajte puderom, ali tonirana krema je obično dovoljna.

4. Vodootporna maskara. Ne treba vam samo za plivanje nego i za svakodnevne situacije jer su šanse da se preslika mnogo manje nego pri upotrebi klasične formule.

5. Obojeni balzam. Ako vam se ne da koristiti ruž za usne, a čini vam se kako će se sjajilo razlijevati izvan ruba usana zbog vrućine, nabavite lagano pigmentirani balzam.

Pospremite

1. Univerzalnu mast. Osim ako vam liječnik nije drugačije propisao, univerzalnu mast ljeti koristite još samo za pete i laktove.

2. Teški parfem. Svoj „zimski parfem" zamijenite lakšim, ljetnim. Čak i ako se ne želite odreći svog omiljenog mirisa, uvijek postoje ljetna izdanja parfema koja miriše slično, ali su mnogo blaža.

3. Ulje za tijelo. Ova stavka je opcionalna, ali trebat će mu mnogo dulje da se upije nego zimi.

4. Puder. Gusti puderi bi veoma brzo zbog topline mogli izgledati neuredno, pa ih radije zamijenite već spomenutom toniranom kremom.

5. Kajal olovku. Masne olovke za oči se mnogo brže tope od suhih, a pošto se brže tope daju i veće šanse za rakun look. Zamijenite ih vodootpornim i suhim olovkama koje će spriječiti brisanje i otapanje.

B.K.

 

 

 

Objavljeno: 02.06.2011. u 14:00
Tagovi: Make up, maskara, krema

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p