NOVITETI

Koliko je star vaš make up?

Vrijeme je da se napokon oprostite od nekih stvari

Svaka žena ima mračnu tajnu u kozmetičkoj torbici. Možda je to prvo sjenilo koje je ikad kupila, preslatki set kojeg joj je žao baciti (iako ga ne koristi) ili skupa maskara koja jednostavno ne valja, ali izgleda jako dekorativno...  Čuvati takve stvari je ok ako vam ne pada na pamet koristiti ih, u suprotnom, riskirate ozbiljne posljedice.

MASKARA

Većini žena dan je nezamisliv bez maskare.  Ta magična crna smjesa čini naše trepavice duljima i gušćima, ali isto tako može zadati gadne probleme. Osim što se stara maskara teško maže i trusi ispod oka, može vam dati konjunktivitis.

Kada počne mijenjati teksturu i čudno mirisati vrijeme je za novu, a trebali bi je mijenjati barem svaka tri mjeseca. I još jedna sitnica: svoju maskaru ne dijelite i ne posuđujte!

TEKUĆI PUDER

Bakterije obožavaju ovaj proizvod, a spužvice i kistovi pravi su rasadnik istih ako ih ne perete nakon svake uporabe. Neotvoren tekući puder možete čuvati i godinu dana, ali kada ga jednom  otvorite, potrošite ga u roku od pola godine ili bacite. Čuvajte ih na suhom i hladnom mjestu (dakle ne u kupaoni, najbolje u spavaćoj sobi) i ako vidite da se formula mijenja bacite inače riskirate crvenilo, upale i sl.

KOREKTORI

Konzistencija korektora jako utječe na rok trajanja. Korektori u olovci s kistićem su tako skloniji kvarenju i često se razvije plijesan, dok oni u sticku mogu trajati i preko godinu dana.

PUDER U KAMENU ILI PRAHU

Mogu trajati cijelu vječnost ako ih koristite kako treba. Redovito perite kistove, pufere i spužvice da smanjite unos bakterija na minimum.

Držite ih dobro zatvorene na suhom mjestu i potrajat će i preko godine dana.

RUMENILO

Najbrže se kvare tekuća rumenila. Već nakon godine dana sastojci se mogu početi odvajati i tada proizvod treba baciti u smeće. Rumenila u prahu i kamenu traju dulje, ali ako više ne možete kistom pokupiti rumenilo bez struganja- oprostite se s njim! Da bi rumenila trajala što dulje, pričekajte da se podloga dobro upije prije nanošenja, kako kistom ne bi prenijeli vlagu u kutijicu i redovito perite kistove.

SJENILA

Sjenila u kamenu i prahu spadaju u skupinu maratonaca kozmetičkog svijeta, ali način na koji ih koristite svakako utječe na njihovu trajnost. Nanošenje prstom je možda praktično, ali smanjuje rok trajanja, dok šminkanje čistim kistom i spužvicama ne oštećuje sjenilo.

Kad više ne možete zagrebati površinu sjenila ili se ono loše raspodjeljuje na kapku- vrijeme je za novo. Tekuća sjenila traju još kraće, maksimum je godina dana.

OLOVKA I LINER

Pakiranja ovih proizvoda su poprilično velika, ali kažu da ih treba baciti nakon tri mjeseca. Stvari koje dolaze u kontakt s očima imaju najveći potencijal da razviju bakterije. Kupujte manje olovke, po mogućnosti travel size i mijenjajte ih svaka tri mjeseca te šiljite nakon korištenja. Olovka koja teško ostavlja trag zrela je za smeće.

SJAJILO I RUŽ ZA USNE

Od starog ruža nećete ostati bez usana, ali će ih isušiti i dati im neugodan miris. Ruž i sjajilo treba baciti kad promijene miris i teksturu. Savjetuju da ih mijenjate nakon godine dana te svaki put nakon što ste bili bolesni, a koristili ste neku nijansu.

LAK ZA NOKTE

Ultimativni pobjednik u svijetu kozmetike! Lak za nokte možete koristiti sve dok ga možete namazati.

Veća je šansa da će vam dosaditi boja ili da će se lak zgusnuti nego da će se pokvariti.

KISTOVI

Onog trena kada kist počne čudno mirisati ili dlake počnu stršati - vrijeme je za novi. Kistove perite minimalno svaki tjedan (one za tekuće proizvode čak i nakon svakog korištenja) jer tako ne samo da čuvate kistove, nego i svoj ten te make up. Malo tople vode i baby šampona ili nekog drugog sredstva za pranje čini čuda. Osušite ih na ravnoj površini i ostavite na nekom prozračnom mjestu zaštićene posebnim folijama.

 

Borina Kopčić

foto: Allure

Objavljeno: 25.01.2011. u 12:14

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p