NOVITETI

4 beauty činjenice koje smo naučili od vizažista

Malim trikovima do savršenog make upa
makeup
   
Dobar make up na jednoj ženi može učiniti čuda: od nevjerojatne fizičke transformacije do samopouzdanja na kojem bi nam mogli pozavidjeti, šminka čini mali, ali itekako bitan dio dana svake žene. Na poslu, na kavi s prijateljicama, na sastanku s boljom polovicom ili možda na najljepši dan u životu, imati dobar make up apsolutan je imperativ. Pritom vam ne treba niti mnogo šminke, niti high end brendovi u kozmetičkoj torbici, samo dobra mjera i poznavanje onoga što nam pristaje, odnosno onoga u čemu se osjećamo najbolje. Pročitajte naše savjete i zavirite u tajni svijet vizažista.
 
1. Stavite puder samo ondje gdje vam treba. Ako imate puder prave boje (na što biste ionako trebali pripaziti) i relativno dobar ten, ne morate uvijek slijediti pravila i staviti puder na cijelo lice. Puder stavite samo ondje gdje vam treba jer će vam koža izgledati prirodnije, a samim time i mlađe nego da svakodnevno nosite debeli sloj pudera koji naglašava bore i pore.
makeup 
2. Prvo našminkajte oči i obrve. Ovo je posebno bitno jer make up na očima zapravo treba diktirati ostatak looka, a na kraju - svaki ćete popravak, poput sjenila koje se istrusilo po obrazima, lakše obaviti na čistom nego na posve našminkanom licu.
 
3. Nikad ne koristite šljokičaste proizvode na mjestima gdje imate ožiljke, proširene pore i neravnine na koži. Naime, sjajne čestice iz ovakvih proizvoda reflektiraju svjetlo i naglašavaju dubinu pora i ožiljaka. Ukoliko imate masnu i debelu kožu s porama, vjerojatno iz iskustva znate da vam mat do satenski finiš pudera i rumenila mnogo bolje pristaje od sjajnih proizvoda.
   
beauty 
4. U procesu šminkanja, više se puta odmaknite i pogledajte iz daljine u ogledalo. Ovaj jednostavan korak osigurat će vam da iz realnije perspektive sagledate svoj make up, odnosno kombinacije boja, tonova i tekstura koje ste primijenili na licu.
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 03.10.2015. u 11:17

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p