MAKE UP

Trikovi koji će spriječiti razmazivanje maskare

Trikovi uz koje više nećete izgledati poput pande

maskara - razmazana

Ima li išta gore, nego kada savršen make up look pokvari razmazana maskara? Za beauty ljubiteljice, nema gore noćne more, ali postoje trikovi uz koje se to može lako i efikasno spriječiti.

Maskara se može razmazati zbog znoja, prevelike vlage ili ako imate masne kapke, u svakom slučaju ishod je neugodan. Važno je znati da osim vode, maskaru otapaju i svi proizvodi koje nanesemo na i ispod kapka, a sadrže ulja. Prije nego što u potpunosti odustanete od maskare pokušajte primijeniti ove trikove i vaš savršeni make up look bit će postojan cijeli dan.

Za početak očistite kožu prije nanošenja make upa. Ako vaši kapci znaju biti masni, preporučuje se da odmah na početku uklonite višak masnoće. Najbolje bi bilo da kapke čistite micelarnom otopinom jer bi maramice ili mlijeko za čišćenje mogli dodatno zamastiti kapak. Nakon čišćenja, nanesite primer za oči na kapke. Nikako na oči nemojte stavljati hidratantnu kremu ili primer koji inače ide na lice jer bi oni mogli zamastiti kapke i tako otopiti maskaru. 

maskara - razmazana

Još jedan trik je da koristite maskare vodootpornih formula. Ako vam se obične maskare razmazuju, svakako posegnite za vodootpornom, ali pripazite jer ponekad će se i takve maskare razmazivati ako imate masne kapke i preskočite gore nabrojane trikove. Nakon što nanesete cijeli make up bilo bi dobro da ga fiksirate. Ako koristite kremasta sjenila, fiksirajte ih verzijom u prahu jer bi kremasto sjenilo moglo otopiti maskaru. 

Korektor ili krema koju koristite na podočnjacima isto bi mogli biti krivac za razmazivanje vaše maskare. Probajte naći neku manje masnu verziju kreme i nju stavljajte prije make upa, a za noć ostavite masniju verziju. Kada birate korektor, obratite pažnju na to da ne sadrži ulja i obavezno ga nakon nanošenja fiksirajte puderom u kamenu ili prahu.
   maskara - razmazana
 
Kada smo spomenuli puder u prahu, tu je i još jedan trik koji će spriječiti razmazivanje maskare. Prije nanošenja maskare na gole trepavice četkicom za sjenilo nanesite malo pudera u prahu jer će on upiti višak masnoće s trepavica i fiksirati maskaru. I zadnji, ali ne manje važan trik, držite uvijek pri ruci putnu verziju skidača šminke s očiju ili maramice jer ako vam se maskara slučajno razmaže uvijek ćete biti spremni i moći ćete odmah obrisati mrlje.

T.F.
Foto: Jure Perišić i Instagram
Objavljeno: 08.06.2016. u 13:59

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p