MAKE UP

Sve što trebate znati o ekstenzijama za trepavice

Ekstenzije ili maskara?

 
Duge i voluminozne trepavice čim otvorite oči? Ne, ovo nije san, već stvarnost svake žene s ekstenzijama na trepavicama. Popularnost ovog praktičnog dodatka na trepavicama sve je veća, a više o postupku ugradnje i načinu održavanja doznali smo od Jasminke Herceg, vlasnice Bliss instituta.
 
Ovakve trepavice izuzetno su praktične jer na njih ne morate nanositi maskaru, već i bez nje one izgledaju kao da su našminkane. Jasminka nam je objasnila kako je postupak ugradnje ekstenzija prilično jednostavan, ali nimalo lagan. Ekstenzije se priljubljuju neposredno do korijena prirodne trepavice, jedna po jedna, pazeći pritom da ekstenzija koja je umočena u vezivno sredstvo, odnosno ljepilo, ne dotakne okolne trepavice već samo onu na koju se ugrađuje. Upravo zato, Jasminka naglašava kako je poželjno raditi naizmjenično oba oka, kako bi ekstenziji ostavili dovoljno vremena da se kvalitetno spoji i pričvrsti za našu trepavicu.

Jasminka Herceg

"Sam postupak ovisi i o količini, odnosno gustoći naših trepavica pa može trajati do 2 sata kod prve ugradnje. Nadopune su znatno kraće, obično je dovoljno 45 minuta. Kod prve ugradnje posebno se pazi na biranje oblika trepavica kao i na oblik oka, kako bi se postigao decentan izgled kojeg klijentica može nositi svaki dan i u svakoj prilici bez straha da će izgledati neprikladno ili prenapadno. Trepavice moraju jednako dobro izgledati i s make upom i bez njega", naglašava Jasminka. 

Najučestaliji materijali za ovaj tretman su svila, nerc i sintetička dlaka. Jasminka kaže kako preporučuje fino obrađene sintetičke dlake jer dolaze u puno debljina i zadovoljavaju sve standarde koji su potrebni za decentan, a opet vidljiv efekt. Ako su ekstenzije napravljene profesionalno, naglašava kako nema bojazni od oštećenja niti oka niti trepavica. Isto tako, one moraju biti i profesionalno uklonjene ili ih se treba pustiti da same otpadnu. Prirodna trepavica ima svoj životni vijek koji je u prosjeku 60 dana i obnavlja se kao i svaka druga dlačica na našem tijelu. Ipak, upozorava kako opasnost od oštećenja postoji ako se koriste preduge ili predebele ekstenzije u odnosu na prirodnu trepavicu jer je opterećenje preveliko pa postoji opasnost od pucanja.
 

"Najvažnije pravilo koje se mora uvijek poštivati jest da ekstenzije ne smijemo močiti 24 sata nakon ugradnje ili nadopune. Isto tako treba zbog vlage treba izbjegavati odlazak u saunu. Tako dozvoljavamo vezivnom sredstvu da se dobro stisne i osuši i osiguravamo dugotrajnost i postojanost samih ekstenzija. Make up je dozvoljen, no maskara i tuš nisu prikladni za ekstenzije zbog količine glicerina koje sadrže, a bilo kakva uljna komponenta šteti samim ekstenzijama. Upravo zato u ponudi imamo posebnu maskaru i tuš za klijentice koje nose ekstenzije. Kod skidanja sjenila važno je obratiti pozornost da ne trljate oči i da koristite skidače na vodenoj bazi", napominje Jasminka.
  

Ove praktične trepavice možete nositi neograničeno, ali ako imate problem s proljetnim alergijama ili preosjetljivost oka možete napraviti povremene pauze. Ekstenzije trepavica idealne su za proljeće i ljeto kada je sve lepršavo i lagano i samo što prije želimo izaći iz kuće na sunce bez pretjeranog dotjerivanja. S obzirom na to da smo vam predstavili sve prednosti i mane, na vama je da razmislite, ekstenzije ili dobra stara maskara?

Tanja Friš
Foto: Bliss Institut, Instagram i arhiva Fashion.hr

Objavljeno: 06.04.2016. u 10:51

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p