MAKE UP

Najveće greške zbog kojih vaš make up ne izgleda savršeno

Nekoliko koraka do besprijekornog izgleda

Šminkanje je aktivnost koja je već stoljećima prisutna i ne čini se da joj dolazi kraj. Tehnika i umijeće nanošenje šminke vrlo je kompleksno i potrebno je poznavati određena općenita pravila te se istih pridržavati ako želimo istaknuti svoje prednosti, a ne nedostatke.

Postoje žene koje se šminkaju na dnevnoj bazi, one koje se šminkaju samo za posebne prigode i one koje se ne šminkaju, iako vjerujemo da svi katkad barem mrvicu posegnu za čarobnim kistovima i paletama. Prisutno je mišljenje kako žene koje nose šminku provode sate nanoseći je, odnosno da šminka mora biti jaka i ekstremna. To naravno nije točno, sjenila ne dolaze samo u ljubičastoj boji niti ruževi u crvenoj. Postoji velik broj proizvoda s kojima možemo postići skoro pa nevidljivi makeup look, a svejedno naglasiti vrline lica. Bez obzira na to što danas svi sve znaju o njezi lica i šminkanju , ipak se vrlo često potkradu pogreške kada je u pitanju nanošenje make upa. U nastavku vam donosimo tri najčešće i ako se pronađete u nekoj od njih, što prije je izbacite iz rutine i zamijeniti onom ispravnom.

Pogrešna nijansa i tekstura pudera

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koja se događa pri šminkanju. Svima se je sigurno jednom ili dvaput dogodilo puder u krivoj boji, i na greškama se uči, ali s vremenom vam se to više ne smije događati jer ćete jednostavno izgledati smiješno. Boja kože tj.tena mijenja se kroz godinu, ljeti smo tamniji, zimi svjetliji i sukladno tome puder treba prilagođavati. Također s godinama koža i pigmentacija se može promijeniti, pa i na to treba pripaziti. U svakom slučaju izdvojite vrijeme za odabir prave nijanse pudera i zatražite prodavača za pomoć ako sami niste sigurni koja vam odgovara. Osim nijanse treba paziti i na teksturu; možda vam odgovara isključivo puder u kamenu ili obrnuto. I u ovom slučaju posavjetujte se s a stručnjakom i odaberite ono najbolje.

R

Nanošenje rumenila je uz puder drugi najproblematičniji segment makeupa. Boja rumenila također se prilagođava tonu lica te treba biti iznimno oprezan s njegovim nanošenjem. Rumenilo se nanosi isključivo na jagodice obraza laganim pokretima kistom specificiranim isključivo za to. Ako vam je rumenilo prekrilo cijeli obraz, pogriješili ste i morate ga skinuti te ponovno nanijeti samo na jagodice. Trik koji pomaže je da se nasmijete i potom nanesete rumenilo s kojim ne treba pretjerivati što je čest slučaj jer u većini slučajeva nemamo dojam koliko proizvoda smo nanijeli sve dok ne izađemo na danje svjetlo.

OČI

 Što se tiče šminkanja očiju, eseji bi se mogli napisati, ali zadržat ćemo se na osnovnim pogreškama koje se rade. Ako tamnim sjenilo naglašavate kapak s gornje i s donje strane, vaše oči će izgledati malo, i potrebna je velika vještina da se ne dobije takav efekt. Također što se tiče ovakvog makeupa, plus je ako prirodno imate veće i naglašenije oči. S druge strane kako biste vizualno povećali oči, nanesite tuš na način koji odgovara vašem kapku, te donji dio oko sjenčajte nekom svjetlom nijansom. Na ovaj način oko će se 'otvoriti' i vi ćete izgledati svježe. Ako se igrate s bojama na kapcima budite oprezni, ali i temeljiti s blendanjem i linijama, odnosno završecima boje koju ste nanijeli jer efekt natečenog oka sigurno nije nešto što želite.Foto: Unsplash
Objavljeno: 15.11.2018. u 15:47

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p