MAKE UP

7 savjeta make up artista o pravilnom nanošenju maskare

Radite li sve ispravno?
Iako se mnoge dame osjećaju kao pravi gurui za ljepotu jer su ponosno savladale teške tehnike šminkanja ponekad se dogodi i najboljima da naprave poneki propust.
 

Koliko ste se puta uhvatili u situaciji da svoje rutinske beauty postupke počnete gledati nekim drugim očima odnosno odjednom vam se učinilo kako biste neke stvari možda ipak mogli mnogo bolje raditi. Shvatili ste da bi vašim osnovnim procesima uljepšavanja koristilo malo prilagodbe i jedno proljetno osvježenje. Stoga, na trenutak odložite sve što trenutačno imate u ruci i pročitajte sedam savjeta koji će vam pomoći da uklonite nedoumice vezane za vještinu nanošenja maskare. Ne biste vjerovali, ali ovi su postupci zaista jednostavni i učinkoviti. 

Od dolje prema gore

Prvo nanesite maskaru na donje pa na gornje trepavice, ali započnite od unutarnjeg kuta oka. Maskaru otvorite, izvucite četkicu, višak maskare obrišite s četkice. Povucite nekoliko poteza na donjim, a zatim na gornjim trepavicama.

Gore i dolje, a zatim s jedne na drugu stranu

Uvijek počnite okomito, a zatim četkicu postavite vodoravno kako biste svoje trepavice učinili punijima i potpunijima.

Izaberite najbolji način

Nemojte podignuti četkicu ravno gore već je lagano naslonite na korijen trepavica kako biste pratili svoj prirodan oblik i svojim trepavice dali curly look.  Zatim četkicom krenite prema vanjskom kutu oka. Imat ćete dojam „otvorenijeg“ i većeg oka koje kao da ima „krila.“

Pripremite zrcalo

Bacite pogled u zrcalo (pogled usmjeren blago prema dolje) kada nanosite maskaru kako je ne bi bilo na sve strane. 


Približite se što je više moguće

Nježno pritisnite četkicu na kapak kako biste krenuli od samog početka trepavica i približili se njihovoj liniji što je više moguće. 
 
Prilagodite četkicu

Slobodno savijte četkicu kako biste mogli postići bolji kut pri nanošenju maskare.
 
Njegujte svoje trepavice

Najveća pogreška koju žene čine naglašavaju make up artisti jest da ne njeguju trepavice prije nanošenja maskare. Dodaju da je Lancôme Cils Booster XL broj jedan proizvod koji poboljšava, jača i hidratizira trepavice. Jedan sloj ovoga proizvoda nanesite prije nego što nanesete maskaru i onda opet jedan sloj nakon uklanjanja šminke, prije odlaska u krevet. Ovaj će proizvod učiniti da vaše trepavice izgledaju i budu zdrave, ali i svilenkaste. 
Foto: Getty Images
Objavljeno: 08.05.2018. u 12:36

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p