MAKE UP

Koji su noviteti na području plastične kirurgije?

Poliklinika Bagatin posjetila je vodeći kongres IMCAS u Parizu

Poznata zagrebačka Poliklinika Bagatin prije nekoliko dana vratila se s vodećeg kongresa IMCAS koji se od 1995. godine održava u Parizu i predstavlja najveće novitete plastične i rekonstruktivne kirurgije i dermatologije. Bilo da su u pitanju koža, nos, lice, grudi, ili tijelo, posjetioci kongresa mogli su računati na raznovrstan program iz kojeg se jako puno moglo naučiti i primijeniti u praksi, a mi smo iz prve ruke odlučili saznati sve novitete koji su predstavljeni na njemu. Dr. Bagatin ispričao nam je zašto ovaj kongres slovi kao jedan od najboljih, koji su noviteti na području plastične i rekonstruktivne kirurgije, te koje će inovacije najviše oduševiti žensku publiku. 

Recite nam najprije par osnovnih informacija o samom sajmu. Gdje se održava, što se može vidjeti na njemu, tko sudjeluje...

IMCAS (International Master Course on Aging Skin) je poznati svjetski medicinski kongres posvećen tretmanima pomlađivanja i kože. To je vodeći kongres kada je riječ o estetskoj kirurgiji i dermatologiji.  Upravo na ovom poznatom medicinskom skupu predstavljaju se najnovije metode i tehnologije pomlađivanja, oblikovanja tijela i brojna predavanja iz područja estetske kirurgije i dermatologije.

Za vrijeme trajanja kongresa odvijaju se specijalna predavanja na kojima doktori i stručnjaci iz prakse svojim kolegama predstavljaju rezultate svojih istraživanja, razmjenjuju se mišljenja te se zajedno radi na unapređenju već postojećih metoda, bilo da je riječ o estetskoj kirurgiji ili dermatologiji. Od predavača bih istaknuo Vala Lambrosa, jednog od najpoznatijeg svjetskog plastičnog kirurga, Dr. Foada Nahai, međunarodno priznatog inovatora na području plastične kirurgije, dr. Joela Pessu, svjetski priznatog plastičnog kirurga s dugogodišnjim iskustvom  i Dr. Jonathana Sykes, poznatog plastičnog kirurga glave i vrata te otorinolaringologa.  

Kako je Poliklinika Bagatin sudjelovala na sajmu? Jeste li zadovoljni rezultatima?

Što se tiče sudjelovanja naše Poliklinike, ja sam održao predavanje na kojem smo prikazali kakva su naša iskustva s korekcijama nosa kod rascjepa usne, nosa i nepca. Na taj način dali smo doprinos ovom kongresu. Naš otac, prof.dr.sc. Marijo Bagatin, bio je priznati i jedan od najboljih maksilofacijalnih kirurga u regiji koji je operirajući velik broj takvih malformacija svoje golemo iskustvo prenio i na mene. 

Koji su noviteti koje donosite sa sajma? Što nas sve očekuje u novoj sezoni?

Glavi novitet na kongresu je bio žuti laser renomirane tvrtke Asclepion, kojeg od nedavno možete pronaći i u našoj Poliklinici. Žuti laser je danas najmodernija tehnologija i najbolji izbor kada je u pitanju uklanjanje pigmentnih promjena, crvenila i kapilara. Zahvaljujući visokoj energiji u trenutku najveće koncentracije hemoglobina, moguće je tretirati sve navedene promjene brzo, nježno i efikasno. Također novitet su i Juvéderm Volbella hijaluronski fileri za povećanje usana tvrtke Allergan. Ovi hijalurnoski fileri se također mogu koristiti za područje oko očiju i druge bore lica. Ova najnovija inovacija ima ugrađen lidokain anestetik za suzbijanje boli koji tretman injekcijom čini najbezbolnijim mogućim. Juvéderm Volbella može se ubrizgati supertankim injekcijama što smanjuje rizik oticanja i time vrijeme oporavka. Kao Allerganov trener za Juvéderm hijaluronske filere i Botox mogu reći da su me rezultati koje postižem s Volbella filerima oduševili.

           

Koja inovacija će najviše oduševiti žene? 

Već sam spomenuo Juvéderm Volbella hijaluronske filere s kojima svaka žena kojoj je san imati pune usne, može ostvariti prekrasne rezultate. Također tu su i nove tehnike apliciranja dermalnih filera te kombinacija dermalnih filera i DERMAPEN terapije mikroiglicama. Dermapen je proizvod osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. On sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.  Ovaj tretman dobro pripremi kožu za hijaluronske filere, regenerira ju i pomlađuje,  a također pospješuje i sami vijek trajanja filera. 

 

A.B.

photos: poliklinika bagatin

 

Objavljeno: 12.02.2014. u 16:57

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p