MAKE UP

Kako savršeno nanijeti tuš?

Trikovi za besprijekorno iscrtanu liniju

Svi znamo kako je nanošenje linije tuša jedan od najtežih make up zadataka jer zahtjeva mirnu ruku, preciznost i strpljenje. Ako nemate prirodnu predispoziciju za iscrtavanje savršene linije, to ne znači da nikada nećete biti odlični u ovoj vrsti make upa, već znači da trebate vježbati i ponavljati proces sve dok ne istrenirate ruku.

Linija tuša je nešto što svakom make up looku daje završni touch, odnosno zaokruži cijelu priču i može uvelike odrediti stil šminke. Popularni cat eye jedan je od najtraženijih načina nanošenja tuša jer vizualno otvara i izdužuje oko te daje zavodljivu notu cjelokupnom izgledu.

@nikki_makeup

Duljina i debljina linije varira ovisno o periodu u kojem ga nosimo, tako će dnevni tuš biti kraći i tanji dok će večernji biti deblji i s većim lukom kako bi se u potpunosti postigao dramatičan upečatljiv izgled. Kada govorimo o boji tuša, osim crnog bez razmišljanja se možete upustiti u eksperimentiranje s crvenom, plavom, žutom, bijelom... bojom. Ako se odlučite za tuš u boji, pazite da je ostatak make upa neutralan.

Iako je tajna dobre linije tuša u vježbi i ponavljanju, postoji nekoliko trikova pomoću kojih će vaš tuš biti besprijekoran.

1. Nanošenje tuša u nekoliko poteza

Prvi korak je kretanje s iscrtavanjem mačkastog dijela tuša, doslovno nanesite samo njega tako da povučete liniju u ravnini donjeg kapka prema završetku obrve. Nakon toga iscrtajte tanku liniju od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom, te kao završni korak spojite sve dijelove i podebljajte koliko želite. Tajna ovog načina nanošenja je u preciznosti i mogućnosti kontrole svakog koraka uz lakše ispravljanje potencijalnih grešaka.

2. Nanošenje tuša pomoću selotejpa

Ovo je način s kojim ste se sigurno susreli na nekima od online tutorijala. Sve što trebate je odrezati mali komad selotejpa i zalijepiti ga na vanjski kut oka onako kako želite da linija ide. Nakon toga, u jednom potezu nanesite tanku liniju i pustite nekoliko sekundi da se osuši te odstranite selotejp. Dobivenu liniju podebljate po želji.

3. Nanošenje tuša uz pomoć olovke

Ovo je metoda koja se preporučuje za početnike jer olovka je puno lakše strukture i bez problema ćete obrisati pogreške bez iritacije oka koja bi se pojavila skidanjem, pa ponovnim apliciranjem tuša. Sve što trebate je tanko iscrtati liniju olovkom te kada ste zadovoljni, podebljati s tušem. Retultat će biti precizna i točna linija tuša.


@isabelle.de.vries

Objavljeno: 04.12.2018. u 10:40

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p