MAKE UP

Kako postići veće trepavice?

Izvucite maksimum iz svojih trepavica uz savjete Dajane Pajkić
trepavice

Ravne, slabe i nevidljive trepavice problem su kojem lako možemo doskočiti pravilnom njegom i pametnim odabirom dekorativne kozmetike. Doznajte kako trepavice svojih klijenata tretira poznata vizažistica zadužena za Severinin make up, Dajana Pajkić.

Kako njegovati trepavice?
Na tržištu se trenutačno može naći više vrsta proizvoda za njegu trepavica. Obzirom da šminkom dosta ističemo područje očiju, i na trepavice svakodnevno nanosimo slojeve maskare, ove najčešće vrlo tanke i delikatne dlačice sklone su ispadanju. Kako bismo ih ojačali i zaštitili od ispadanja, Dajana nam preporučuje dva konkretna proizvoda:

Što se tiče seruma za trepavice, bila sam dosta skeptična, ali sam ih ipak odlučila isprobati i sama se uvjeriti. Oni zaista djeluju. Već nakon par dana, uočila sam razliku. Trepavice su postajale sve duže i gušće. Serum se također može koristiti i na obrvama. Proizvodi koji su isprobani i zaista djeluju su Infinite Lash i RevitaLash advanced. Mana im je što su dosta skupi. Ricinusovo ulje sam također koristila, i iskreno nisam uočila baš neku razliku.”
 
trepavice
Osim seruma, Dajana nam je preporučila i da povremeno pustimo kožu da diše. Ovaj zdravorazumski savjet smo zasigurno čule mnogo puta, ali kad dolazi od Severinine vizažistice, ipak zvuči uvjerljivije.

Svakako da bi trebali s vremena na vrijeme pustiti kožu da diše i da se odmori od svakodnevnog make upa, pa tako i trepavice od maskare. Svakodnevno tretiranje ih oštećuje i potiče njihovo brže ispadanje. Odlična stvar je što se trepavice vrlo brzo same obnove pa možemo nastaviti sa svakodnevnom rutinom”, poručuje Dajana.

Kako tretiramo cjelokupno područje oko očiju, odraziti će se i na stanje naših trepavica. Dajana za ovo delikatno područje preporučuje specijaliziranu njegu, odnosno kreme i odstranjivače šminke namijenjene isključivo području oko očiju. Dodatno, talentirana vizažistica slavnih ističe i kako je najbitniji faktor u održavanju trepavica zdravima redovitost u pravilnom tretiranju trepavica.
 
beauty
“Jako je važno da trepavice pravilno održavate, kao i ostatak lica. Dakle, svaku večer detaljno skinite šminku. Vodite računa o tome da sredstva za skidanje maskare i šminke oko očiju nisu ista kao za ostatak lica. Oči su puno osjetljivije pa im priuštite pravu njegu", savjetuje Dajana.

Što s kratkim i slabim trepavicama?
Ako već genetski nismo blagoslovljene s prekasnim, dugim i voluminoznim trepavicama, uvijek se možemo osloniti na make up da popravi ovaj estetski nedodstatak. Dajana nas je provela kroz korake koje primjenjuje na sebi i svojim klijentima kako bi postigla maksimum od trepavica uz zadržavanje prirodnog izgleda.

Sigurno da je cjelokupan make up puno ljepši kad su trepavice guste i dugačke, ali ako i nisu same od sebe, šminkom možemo postići željeni izgled. Ako su trepavice kratke ili rastu prema dolje, obavezno koristite uvijač za trepavice. Prislonite ga na kapak, uz korijen trepavica, stisnite i držite par sekundi. Tim putem ćete ih uvinuti prema gore. Znam da je većini ova sprava strana, i mnogi je se ne usuđuju isprobati, ali polako i bez straha: pokušajte par puta. Nakon što ste ih uvili uvijačem, crnu ili tamno smeđu olovku stavite na unutrašnji, gornji rub oka (između trepavica). Tako ćete izbjeći vidljivu prazninu i vizualno pogustiti trepavice. Maskaru na uvijene trepavice stavljajte više na vrhove da ih obojate i izvučete, a ne od korijena. Također, ne koristite puno maskare jer će se zbog težine opustiti i opet će se vratiti na staro, kao da ih niste uvijali. Uvijač uvijek koristite prije maskare, nikako nakon. Ako ih ne ćelite uvijati pomocu uvijača, onda koristite maskare s gustom četkicom i nanosite je od korijena prema vrhovima, pokretima lijevo - desno. Moji favoriti među maskarama su Younique Moodstruck 3D Fiber Lashes, MaxFactor Masterpiece i 2000 Calorie maskare, MAC Haute & Naughty too black lash i Bobbi Brown Smokey Eye Mascara, uputila nas je Dajana.
 
beauty
Ako i dalje niste zadovoljni gustoćom i izgledom svojih trepavica, preostaju vam dvije opcije: umjetne trepavice koje ćete odstranjivati svaku večer, i nešto trajnije ekstenzije trepavica.

Jednokratne, parcijalne trepavice izgledaju jako prirodno i mozete ih sami staviti kao i trepavice u komadu, ali vam treba vježba. Ekstenzije mozete staviti u kozmetičkim salonima. Pri tom pazite da su materijal i pribor uredni i da je ljepilo ispravno kako vam se ne bi dogodila neka alergijska reakcija. Održavajte ih u skladu sa savjetima kozmetičara. U tom slučaju vam maskara nije protrebna i nemojte pretjerati s dužinom jer prirodnije trepavice uvijek izgledaju najljepše”, zaključuje Dajana.

Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić, Fashion.hr
Objavljeno: 03.02.2015. u 17:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p