MAKE UP

5 najboljih pudera za svjetlu put

Nekoliko trikova za nepogrješiv odabir!

Kupnja pravog pudera jedan je od najizazovnijih zadataka te pri odabiru valja biti vrlo oprezan i pažljiv kako ne bi došlo do nepotrebnog kontraefekta, a imate li svjetlu put, postoji nekoliko elemenata na koje posebno trebate obratiti pozornost.

Dobra podloga na licu jedan je od glavnih preduvjeta za lijep i postojan izgled make upa. Pogriješimo li s odabirom pudera, vrlo vjerojatno će ostatak šminke pasti u drugi plan jer će sva pažnja biti usmjerena na podlogu koja izgleda loše. Kako se to ne bi dogodilo, potrebno je puder u potpunosti odabrati prema nijansi svoje koža, ali pripaziti na podton. Prava nijansa pudera je ona koja se u potpunosti stopi s kožom, dakle niti malo svjetlija niti malo tamnija. Vrlo je važno odabrati teksturu pudera koji odgovara vašem tipu kože, pa imate li masniju puderi u kamenu ili prahu su idealan odabir, a kod suhe kože posegnite za tekućim puderima s hidratantnim svojstvima. Danas beauty industrija nudi obje verzije pudera za sve tipove kože, ali bez obzira na to pojedina osnovna pravila ne bi trebalo ignorirati samo zbog onog što piše na bočici.

@elletrowbridge

Pri odabiru nijanse pudera dajte si vremena, kupnja u nekoliko minuta najčešće rezultira lošim odabirom i naposljetku lošim izgledom. Najčešće se puder isprobava na zapešću, no najidealnija opcija je da ga nanesete na lice ili barem na vrat te ostavite na nekoliko minuta kako bi vidjeli kako će se upiti u kožu i u konačnici ponašati. Također ako ste sami nesigurni i dvojite oko nijansi, potražite pomoć prodavača te zajedno pronađite onu idealnu. Svjetla koža posebno je zahtjevna kada govorimo o odabiru pravog pudera jer nije bitno samo uzeti najsvjetliju nijansu, već je potrebno dobro odrediti podton i na temelju njega odabrati nijansu. Ono što je potencijalno problematično je činjenica da su svjetliji puderi često zakinuti u broju nijansa, no ipak uz malo truda pronaći ćete baš onu pravu za sebe. Mi smo u nastavku izdvojili 5 pudera za svjetlu kožu koja su se pokazala najboljima.

Objavljeno: 20.12.2018. u 10:19

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p