MAKE UP

9 savjeta za duže, gušće i istančanije trepavice

Istaknite oči maskarom
 
Sjećam se kada sam pročitala prvi savjet kako nanijeti maskaru. Bio je to onaj dobar stari trik: cik – cak pokreti. Onda sam shvatila da postoje različite četkice, pa uvijači, maskare u boji... u jednom trenutku mi se činilo da je nanošenje maskare znanstvena fizika, a onda me iskustvo naučilo da je potrebno samo malo volje da se dođe do odličnih rezultata.
 
Svako toliko na tržište neki kozmetički brend izbaci puder za trepavice. Zašto kupovati nešto što već vjerojatno imate doma. Puder u prahu, za lice ili dječji puder zamijeniti će specijalizirani puder za trepavice. Nanesite jedan sloj maskare, a zatim drugim kistićem nanesite puder na trepavice. Prah će se zalijepiti za trepavice i kada nanesete drugi sloj maskare vaše će trepavice izgledati punije. 

fashion.hr
 
Četkice s okruglom glavom ili vrhom glave koji je kružnog oblika dopiru i do najsitnijih trepavica u unutarnjem kutu oka. Nanesite li boju na unutarnji kut trepavica, otvorit ćete pogled.
 
Ništa nije ružnije od suhe maskare pune grudica na trepavicama. Ako je vaša masakara suha, nanesite nekoliko kapi fiziološke otopine koja će ju otopiti i još malo produžiti život maskari.
 
Kada nanosite maskaru, osim ruku neka sudjeluju i vaše oči. Trepćite s vašim očima, jer tako četkica prodire do svih trepavica.

fashion.hr
 
Znamo da je logično da maskaru držite vodoravno, ali ako ju držite okomito, rezultati neće izostati. Okomito ćete doprijeti do svake trepavice, od korijena do vrha.
 
Profesionalni vizažisti vrlo često prstom podignu kapak ne bi li doprijeli do korijena trepavice. Pokupite njihov trik, jer osim što ćete maskaru nanijeti na sam korijen trepavice, nećete uprljati kapak.
 
Višak proizvoda s četkice očiste maramicom. Vrlo često, posebno kada je maskara već malo suha, na nju se nakupi više boje. Ukoliko taj višak završi na vašim trepavicama, rezultat će biti neuredne trepavice. Upravo zato prije nego krenete s nanošenjem maskare višak uklonite u maramicu.
 
Drugi trik vizažista je pogled prema dolje. Još jedan način da izbjegnete preslikavanje maskare na kapak.
 
Rotirajte četkicu po kapku. Nemojte četkicom ići ravno prema gore, umjesto toga nanesite maskaru u tri dijela. Položajem okomitim prema korijenu nosa uhvatite ćete trepavice u unutarnjem kutu oka. Maskaru stavite na trepavice koje su na sredini kapka i nanosite u položaju okomitim na obrve, a vanjske trepavice namažite tako što ćete položaj maskare staviti okomito u odnosu na čelo.

Ana Jerneić

Objavljeno: 14.11.2014. u 10:55

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p