MAKE UP

6 najboljih make up stilova poznatih dama

I kako su ih stvarali uvaženi make up artisti

Uz modne revije, crveni tepih oduvijek je bio odličan način za inspirirati se i crpiti ideje za vlastite make up stilove. Naravno, poznata zvjezdana lica učinila su svoje da počnemo obožavati njihova izdanja, no prave lovorike trebali bi dobiti vrhunski vizažisti, koji spomenute izglede i stvaraju. Mi vam donosimo 6 najboljih make up stilova poznatih dama, koji bi vas mogli oduševiti.

 

Naglasak na crvenim usnama
Sienna Miller zna da je crveni ruž za usne vrijedan glumačke dive u sebi. No make up artist Emmy O'Byrne pažnju nije posvetila isključivo dominantnom ružu; gornji kapak iscrtala je tušem za oči gelaste teksture te pogled naglasila maskarom, na jagodice obraza nanijela je shimmerasto rumenilo, a na usne već spomenuti ruž, i to u boji zrele trešnje. Za strogu definiciju preporučila je korištenje kistića za ruž, a za nešto mekši dojam tapkanje ruža prstima.

 

Brončana božica
Zdrava doza bronzera i rumenila djeluje tako da Minka Kelly doslovno blista. Matthewa VanLeeuwena, stvaraoca ovog make upa, za spomenuti stil inspirirala je mlada Sophia Loren. Shimmerasto bež sjenilo nanio je na kapak te zlatno-smeđe sjenilo u pregib istog. Zatim je uokvirio oko olovkom u nijansi šljive te završio crnom maskarom. Bronzer je nanio od obraza do sljepoočnica te ga blendao s blago ružičastim rumenilom na području jabučica obraza. Završni dodir ovom izgledu dao je koraljno-ružičasti ruž za usne.

 

Električno rozi ruž za usne
Visoko pigmentiran ružičasti ruž za usne djelovao je senzacionalno u odnosu na blijedi ten Emme Stone. Make up artist Mai Quynh na jabučice obraza nanijela je ružičasto rumenilo, za usne je koristila živu boju ruža i sjajila za usne te na kapke stavila neutralno sjenilo. Gornji kapak iscrtala je debljim slojem tuša i podebljala cijeli look s dva sloja maskare.

 

Eteričan sjaj
Kate Winslet sjaji bez pomoći sunca ili bronzera. Njena vizažistica Linda Melazzo čak i na crvenom tepihu voli pokazati malo njene prirodne ljepote. Kožu priprema podlogom, sivo sjenilo nanosi na kapke, unutarnje rubove kapka naglašava sjajnom sivom olovkom i dodaje maskare. Kremasto rumenilo u boji breskve aplicira na jabučice obraze te blenda do ispod jagodica. Sve presvlači slično obojanim puderastim rumenilom. Na kraju dodaje iluminator u unutarnje kutove, na sredinu kapka te uz rub obrva. Završni dodir daje bež-roskasti ruž za usne i sjajilo.

 

Naglašene trepavice i usne
Žene tamnijeg tona kože mogu istodobno naglasiti i oči i usne, bez da izgledaju pretjerano. Ashunta Sheriff, vizažistica zadužena za make up Keri Hilson, za ovaj izgled prvo je obrubila cijelo oko crnim tušem koji ostavlja srebrnkasti trag. Boju na vanjskim kutovima oka razmrljala je kosim kistom, pojedinačno dodavala umjetne trepavice te ih presvukla crnom maskarom. Velikim, mekanim kistom potegla je bronzer u dva smjera; od sljepoočnice do jagodica te od jagodica do čeljusti. Još jednom je rumenilom u koraljnoj nijansi prešla preko jabučice obraza te na usne nanijela smjeli narančasti ruž.

 

Zalazak sunca na očima
Zagasit spoj sjenila na kapcima Scarlett Johansson djeluje gotovo kao zalazak sunca. Ovaj look kreiran je za dodjelu Oscara, a make up artist Gianpaolo Ceciliato nije htio sjenilo prilagoditi haljini, već je crvenkastu nijansu brončane nanio na kapke, kako bi boja isticala njene zelene oči. Nakon toga, shimmerasto crno sjenilo nanio je što bliže moguće rubu kapka te potom dobro blendao te dvije nijanse. Gornji kapak i unutarnje kutove oka posvijetlio je s malo zlatnog sjenila, unutarnju stranu kapka iscrtao zlatnom olovkom te presvukao trepavice maskarom. Na usne je aplicirao blijedo ružičasti ruž s malo shimmerastog efekta.

 

H.B.
Photo: Allure

Objavljeno: 12.09.2011. u 14:28
Tagovi: beauty savjeti

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p