MAKE UP

5 najboljih CC krema na tržištu

Odlično prekrivanje i prirodan izgled nikad nije bilo lakše postići

Sigurno se pitate koja je razlika između BB i CC kreme; Blemish balm i Color control kreme prodrmale su beauty industriju svojim dolaskom jer se radi o vrlo dobroj alternativi za puder.

BB kreme su kombinacija hidratantne i tonirane kreme, zaštite za sunce i ostalih sastojaka za njegu kože. Idealne su za one koji nemaju problematičan ten i neke veće nepravilnosti na licu jer BB kreme ne pružaju potpuno i temeljito prekrivanje. S druge strane nalaze se CC kreme, koje su pojačana verzija BB kreme. CC kreme imaju gušću teksturu i vrlo su slične klasičnom puderu, ali ipak imaju u sebi taj njegujući segment i odlične su za one koji imaju problematičniji ten te žele sakriti nepravilnosti, a ipak ne žele nositi teške pudere.

@tanyakizko

CC kreme za razliku od tekućeg pudera ili pudera u kamenu ne začepljuju pore i puštaju koži da 'diše'. Kada govorimo o biranju između BB ili CC kreme, stvar je osobne preferencije ako uzmemo da imamo srednje problematičan ten, što podrazumijeva masniju kožu, pokoji prištić i nepravilnost. Kvalitetne CC kreme u sebi moraju sadržavati antioksidanse i njegujuća sredstva koja su dostojna zamjena dnevnoj kremi te zaštitni faktor. Iako se radi o kremi, prije nanošenje svejedno se preporučuje hidratizacija lica dnevnom kremom radi ljepšeg i kompaktnijeg prianjanja. Za nanošenje CC kreme nije vam potreban kist, dovoljno je da je razmažete prstima po licu i ako želite fiksirati kremu, nanesete jako malo pudera u prahu, tek toliko da ostane tanki sloj.

CC kreme nešto su manje rasprostranjenje nego BB kreme, ali mi smo za vas u nastavku izdvojili onih pet najboljih koji su dostojna zamjena puderu.Objavljeno: 14.11.2018. u 10:33

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p