MAKE UP

5 grešaka koje redovito činite kod nanošenja maskare

Zamke koje nas udaljavaju od zavodljivog pogleda!

Maskara je moćan alat koji nam pomaže da postignemo zavodljiv pogled te ju redovito koristimo u svojoj make up rutini. Iako poprilično jednostavno izgleda njezino nanošenje te sama tehnika se vrlo brzo nauči, ponekad izgled naših trepavica nije u skladu s našim očekivanjima. Prije nego što posumnjate u svoje vizažističke sposobnosti, provjerite činite li ovih 5 grešaka prilikom samog nanošenja maskare!

Maskara je onaj beauty proizvod koji koriste baš svi, bez obzira njegujete li prirodni izgled ili ste veliki zaljubljenik u make up, ona se uvijek pronađe na našim trepavicama. Ovaj make up proizvod savršeno uokviri naše oči i trepavice te tako otvara pogled čineći ga zavodljivim. Nanošenje maskare je vještina koju prvu savladamo kada je šminkanje u pitanju, ali bez obzira koliko dugo tu vještinu 'trenirali' uvijek se potkrade neka greška koja naruši kompletni make up look. Kako ove sezone grudice želimo vidjeti jedino one od snijega, pogledajte najčešćih 5 grešaka koje sigurno radite!

Prvo nanesite maskaru na gornje trepavice

Kada krenemo stavljati maskaru na trepavice, uglavnom započnemo sa šminkanjem onih gornjih. Kako često maskaru nanosimo u velikoj žurbi, nemamo vremena pričekati da se pravilno posuši, pa odmah krenemo aplicirati maskaru na donje trepavice. Tako postoji mogućnost da ćemo umrljati svoje kapke, pa zato svoje nanošenje maskare započnite na donjim trepavicama, ali pazite da ne nanesete debeli sloj maskare kako ne biste naglasili bore oko očiju.


Ne razdvajate trepavice češljićem

Kako bi dobili gušći i prirodniji izgled, pronađite vremena da svoje trepavice razdvojite malim češljićem nakon nanošenja maskare. Tako ćete postići prirodniji i gušći izgled trepavica, a istovremeno otklanjate višak maskare.

Uvijate trepavice nakon apliciranja maskare

Uvijač za trepavice odličan je alat koji nam pomaže postići onaj željeni 'wow' efekt, ali njegovo krivo korištenje zna pokvariti cijelu trud koji smo uložili prilikom nanošenja maskare. Uglavnom prvo nanosimo maskaru pa ju potom uvijamo, ali pravilan način zahtjeva upravo suprotnu rutinu. Trepavice se prvo uviju, a potom se nanosi maskara. Na taj način nećete oštetiti svoje trepavice, a vaše remek djelo ostat će sačuvano.

Ne čistite trepavice ispravno

Sigurno ste upoznati s time da je čišćenje lica presudno kada je u pitanju njegov mladoliki i blistav izgled, ali čišćenje lica podrazumijeva i pravilno čišćenje trepavica. Moramo priznati da ponekad budemo lijeni i ne očistimo maskaru u potpunosti, pa kada se ostatak maskare pomiješa sa svježim slojem ne iznenađuje da nismo baš zadovoljni izgledom trepavica. Osim što je naš izgled neuredan, nepravilno čišćenje maskare može izazvati iritaciju oka i lomljenje trepavica, a to nikako ne želimo!

Nanosite previše slojeva maskare

Ponekad nas želja za raskošnim trepavicama dovede do toga da stojimo ispred ogledala s otvorenim ustima duže nego što smo planirali, a krivac za to je neumjereno nanošenje maskare. Previše slojeva ne dovodi do dužih trepavica, već do neprirodnog izgleda koji sigurno ne želite. Zato se ograničite na dva sloja nanošenja maskare te obavezno počešljate trepavice između nanošenja!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 14.12.2018. u 11:56
Tagovi: Make up, maskara

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p