MAKE UP

3 žene otkrivaju svoja iskustva s ekstenzijama na trepavicama

Koje su prednosti, a koje mane?

ekstenzije trepavice 
Ekstenzije za trepavice posljednjih godinu dana postale su megapopularne. Jedan prolaz centrom grada i možemo uočiti barem desetak dama s dugim trepavicama. Kako je imati ekstenzije s nama su podijelile pjevačica Lara Antić, blogerica Ana Karadžole i novinarka Matea Martek, a ako vas zanima kako se ugrađuju i mogu li imati negativne posljedice doznali smo od Martine Krajinović Gülsün, međunarodne master lash artistice i edukatorice iz Studija Kallos.
 
"Ako se odlučite na ugradnju ekstenzija, morat ćete odvojiti od dva do tri sata za prvi dolazak, a za kasniju nadogradnju od sat do sat i pol. Postupak ugradnje trepavica potpuno bezbolan i ugodan tretman u kojem se na jednu prirodnu trepavicu aplicira jedna ili više ekstenzija", objasnila je Martina i dodala kako se održavanje, tj. nadopuna ekstenzija preporučuje jednom mjesečno, ali i to je individualno. 

Postupak ugradnje ekstenzija

 
 
ekstenzije trepavica  
"Salon u koji sam se zaputila je Kallos salon u Sesvetama koji su mnogi izdvojili i preporučili kao najbolji. Vlasnica salona mi je objasnila cijeli postupak, a moja jedina molba bila je da moje oči izgledaju prirodno. Nakon ugradnje trepavica, koja je trajala negdje oko 2 sata pogledala sam se u ogledalo i jednostavno oduševila. Moje oči izgledale su nekako toplije, otvorenije, prodornije, a opet prirodno. Jedino na što me Martina upozorila bilo je da od sada šminku moram skidati s pjenom s kojom ću najlakše očistiti trepavice i područje oko očiju. Budući da nakon ugradnje trepavica nisam koristila nikakvu šminku za oči, pravilnim umivanjem i njegom moje trepavice znale su izdržati i do 4 tjedna", objasnila nam je Lara Antić, pjevačica benda Bang Bang.
 
Uz standardno crne i smeđe ekstenzije trepavica, Martina navodi kako su danas hit i one u bojama koje odlično ističu boju oka i daju malo vedriji izgled. Naglašava kako su ekstenzije dostupne u svim veličinama, oblicima i debljinama, a važno je samo naći stručnu osobu koja će znati pronaći najbolju kombinaciju za svačije oko. Napominje kako su materijali od kojih se ekstenzije izrađuju obrađeni na najkvalitetniji način tako da nikako ne ugrožavaju zdravlje oka. Najviše nas je zanimalo uništavaju li ekstenzije prirodne trepavice i ima li kakvih negativnih posljedica.

ana karadžole ekstenzije trepavica
Ana Karadžole  
 

Uništavaju li se prirodne trepavice? 

"Ekstenzije ugrađujem već gotovo dvije godine, s dvije manje pauze i jako sam zadovoljna njima jer nisam osjetila nikakve negativne posljedice. Puno mi manje treba da se našminkam i isto tako da skinem šminku navečer. Super je što moram nositi puno manje šminke kada imam ekstenzije nego prije. Inače nosim i leće, ali nisam imala nikakvih problema i sve sam nastavila raditi kao i prije", objasnila je Ana Karadžole vlasnica vloga Psycho Couture.

Martina nam je sa stručne strane potvrdila sve što nam Ana rekla i dodala da ekstenzije ne uništavaju prirodne trepavice. Ako na ekstenzijama imate grudice ljepila, mogu vas pikati ili boljeti. Ako su preduge ili preteške možete ih osjećati na očima i mogu vam zatvoriti pogled, ali objašnjava kako to samo znači da nisu kvalitetno ugrađene i jedino tada dolazi do rizika od oštećenja vaših prirodnih trepavica. Ako su stručno i kvalitetno napravljene, ekstenzije se mogu nositi godinama bez ikakvih pauza, a prirodne trepavice se neće uništiti.

Održavanje ekstenzija za trepavice 

 
Martina kaže kako su jako važne i upute za kućnu njegu. Svatko tko ugrađuje trepavice mora izaći iz salona s točnim uputama kako se one održavaju. Martina kaže kako one zahtijevaju jako malo njege i pažnje i zbog toga su toliko tražene i praktične. Najvažnija uputa je da se ne smiju koristiti masni i uljni proizvodi na očima. Maskara je zabranjena i nepotrebna, a trepavice se ne smiju čupkati i agresivno trljati. S obzirom na to da su ekstenzije vodootporne i more i bazen i sauna su dozvoljeni. Najveća prednost im je velika praktičnost, a Mateji Martek, novinarki FASHION.HR-a uvelike su olakšale život.

matea martek by karla jurić
 Matea Martek

"Od mog prvog skoka u ove 'umjetne' vode prošlo je nekoliko mjeseci i jedino što mogu reći jest da mi je to bio najbolji beauty potez godine. I dalje tvrdim da su mi olakšale život. Pod pretpostavkom da su kvalitetno i s ukusom napravljene, jako su praktične. Osim što se uz njih oči ne trebaju dodatno šminkati, pa nema ni investiranja u maskare, ujutro sam sprema za izlazak iz kuće u rekordnom roku. Velika je to stvar za nekoga tko se ne osjeća dobro bez maskare i barem malo tuša na očima, poput mene. Spasile su me i na putovanjima jer kako sam se probudila, tako sam bila spremna za akciju. Jedino kad me zasmetaju umjetne trepavice jest kad treba protrljati oči, no to ionako ne radim jer nosim leće više od pola života. Naravno, treba biti realan i trepavice napraviti što prirodnijima. U mom slučaju nikakve 3D i 6D verzije ne dolaze u obzir, kao ni ništa duže od mojih prirodnih trepavica. Zaključak balade, nastavljam lamatati umjetnim trepavicama", objasnila nam je Matea.
 
ekstenzije trepavice
  

Izuzetna praktičnost

Što se tiče održavanja, ekstenzije je preporučljivo čistiti pjenastim proizvodima koji ne iritiraju oči. Čišćenje se preporučuje svaku večer. Pjena koja ne sadrži ulja idealno je sredstvo koje uklanja sve tragove šminke i svu prljavštinu s trepavica. Svako jutro nakon umivanja trepavice bi trebalo lagano raščešljati i spremni ste za izlazak iz kuće, a takva brzina spremanja jako se svidjela Lari.
 
"Nisam neki ljubitelj šminkanja. Rekla bih da sam po tom pitanju vrlo komotna. Naravno, postoje prilike i mjesta na kojima se jednostavno morate pojaviti našminkani, ali da me sretnete u gradu pogotovo na ovim vrućinama, na meni ne biste vidjeli šminku. Dobro, malo rumenila ipak stavim, ali kad potamnim na moru ni to. Jedan od glavnih razloga zbog kojih sam se odlučila za ugradnju umjetnih trepavica tj. ekstenzije bio je upravo to, moja komocija. Pomislila sam: ˝Kako bi bilo lijepo da se više uopće ne moram šminkati? Samo crveni ruž na usne i spremna sam za izlazak.˝ Ponudu da prvi put stavim umjetne trepavice tj. ekstenzije dobila sam slučajno. Kao i mnoge djevojke bila sam vrlo skeptična pa čak i pomalo u strahu, ali ipak sam se odlučila. Rekla sam: ˝Ako mi se ne svidi, pustit ću da jednostavno otpadnu.˝  Umjetne trepavice sada već imam oko 6 mjeseci i jako sam zadovoljna. Nisam imala nikakvih komplikacija. Maskaru i tuš više ne koristim, a jedina mana ovakvog izgleda je što sam svog dečka naučila da sam spremna u 5 minuta", objasnila nam je Lara Antić, pjevačica benda Bang Bang.
 
lara antić ekstenzije trepavica
Lara Antić  
 
Ako se odlučite za ugradnju ekstenzija trepavica, cijena prve ugradnje kreće se od 450 do 800 kuna ovisno o salonu, a mjesečna nadopuna je od 150 do 300 kuna. Mjesečne nadogradnje ovise i o stanju vaših trepavica, odnosno koliko vam brzo ekstenzije ispadnu. Naše sugovornice navele su nam brojne prednosti, od bezbolnog postupka ugradnje do svakodnevne praktičnosti i bržeg skidanja šminke. Nedostatke gotovo nitko nije ni spomenuo, a osim možda malo više cijene druge nismo mogli pronaći. Ako ste se dvoumili i niste bili sigurni trebate li ugraditi ekstenzije, sigurni smo da smo vam bili od pomoći! 
 
Tanja Konjevod
Foto: Getty Images i privatno vlasništvo
Objavljeno: 06.07.2016. u 15:16

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p