MAKE UP

7 navika žena koje imaju lijepe trepavice

Odlični i vrlo korisni trikovi
lijepe trepavice
A
ko se ujutro probudite sa savršenim trepavicama, zavidimo vam, a ako pripadate većinskom djelu običnih smrtnika kojima treba cijela četa alata da biste ih doveli u red, onda će vam ovi trikovi žena koje uvijek imaju lijepe trepavice dobro doći. 

1. Njeguju trepavice prije spavanja

Ulja su odlična pomoć u njezi trepavica i najbolje je da ih njima način njegujete svaku večer prije odlaska na spavanje. Možete koristiti hladno prešana i nerafinirana poput ricinusova ulja ili ulja marule. Najučinkovitije će biti ako ga štapićem nanesete od korijena pa sve do vrhova trepavica. Oba navedena ulja sadrže sastojke koji će se apsorbirati u svaku dlaku te će ubrzati cirkulaciju, a samim time i potaknuti brži rast samih trepavica. 

lijepe trepavice

2. Uvijaju trepavice prije nanošenja maskare

Jedno od osnovnih pravila za lijepe trepavice je da ne nanosite maskaru prije njihova uvijanja. Ako to učinite riskirate da se one slijepe, ali i puknu jer više neće biti prirodno savitljive i izdržljive i može vam se dogoditi da trepavicu uvijač jednostavno iščupa u korijenu ili prepolovi na pola. Uvijanje je najbolje napraviti na potpuno čistim trepavicama kako bi bili sigurni da ih nećete oštetiti

3. Uvijaju trepavice na ovaj način

Žene koje imaju lijepe trepavice znaju da je njihov ključ u dobrom uvijanju pa to rade u dva poteza, a ne u jednom kao većina. Najprije uvijačem uviju trepavice pri korijenu dlaka kako bi ih podigle i u tom položaju drže oko dvije sekunde i zatim uvijač s korijena premjeste na sredinu dlake i drže još dvije sekunde kako bi postigle onaj lijepi luk. Ako imate dulje trepavice ponovite korak još jednom, ali na samom kraju trepavica kako bi im dali završno uvijanje.

lijepe trepavice

4. Ne stisnu uvijač više od dva puta

Stiskanje uvijača za trepavice više od dva puta na istom mjestu zaista nije potrebno i moglo bi oštetiti dlake i presjeći ih na dva djela. Dva stiska uvijačem sasvim su dovoljna za lijepo podignute trepavice.

5. Baby puder im je najbolji prijatelj

Dame s lijepim trepavicama otkrile su jedan trik koji im pomaže za gušće i dulje trepavice, a to je baby puder. Iako zvuči neobično, one između prvog i drugog sloja maskare nanesu puder jer kažu kako im on daje volumen i duljinu. Svakako isprobavamo ovaj trik što prije!

lijepe trepavice

6. Nježno skidaju maskaru

Kada skidate maskaru važno je da to radite jako nježno i pokretima gore-dolje jer ako trljate kapke s jedne strane na drugu postoji velika šansa da ćete prejako stisnuti dlake i iščupati ih u korijenu. Najbolji način skidanja šminke s očiju je da najprije ostavite blazinicu natopljenu nekim sredstvom za čišćenje nekoliko sekundi na kapku. Tako ćete dopustiti proizvodu da djeluje i šminka će samo skliznuti bez nepotrebnog trljanja.  

7. Mijenjaju maskaru svaka tri mjeseca

Već i ptice na grani znaju da maskaru treba mijenjati svaka tri mjeseca, ali nekako se toga baš i ne pridržavamo. Razlozi su brojni, od onih da još zaista nije potrošena, do opravdanja da tek tada dosegne svoj puni potencijal, ali činjenice su malo drugačije. Maskaru nanosite doslovno na sam rub svojih kapaka, a do infekcije oka može doći vrlo lako. Svaki puta kada izvadite četkicu iz tube na nju se prilijepe milijuni bakterija koje nakon toga vratite u sam proizvod. Naravno, nisu sve bakterije opasne, ali možda vam baš ona jedna stvori problem koji može dovesti i do opadanja trepavica.

T.K.
Foto: Getty Images i Dario Dunaj

Objavljeno: 21.02.2017. u 13:00

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p