KOŽA

Zimska beauty rutina za kojom koža lica žudi

Trikovi na kojima je koža lica zahvalna

Kada bi našu kožu pitali koje joj je najmrže godišnje doba, sigurno bi prvo mjesto zauzela zima. Hladnoća, vjetar i stalna vlaga u zraku glavni su neprijatelji našoj koži lica zbog čega joj trebamo posvetiti potpuno drugačiju njegu. Promjena rutine nikada nije laka, ali discipliniranost u njezinoj hidratizaciji dovodi do vidljivih rezultata!

Zimi iako su temperature poprilično niske i hladno vrijeme nas opasno 'šiba' po licu većinu svog vremena provodimo izvan udobnosti vlastitog doma. Adventska ponuda u gradu je i više nego primamljiva pa je šteta dragocjeno vrijeme potrošiti na aktivnosti unutar svoja četiri zida. Kada bismo pitali što naša koža lica misli o tome, sigurno se ne bi složila s nama, ali zato su tu poneki trikovi zbog kojih će promijeniti mišljenje. Da bi koža surađivala s nama tijekom niskih temperatura važno ju je pravilo njegovati.

Beauty proizvodi za hidratizaciju 

Hladnoća i vjetar oslabljuju površinski sloj kože zbog kojeg puca, a u slučajevima dehidratizacije dolazi i do njezinog crvenila pa stoga pravilna hidratizacija treba biti sveto pismo beauty njege. Odaberite proizvode koji će vašu kožu dubinski hidratizirati, pa kremu nanesite ujutro i navečer na očišćenu kožu lica i vrata kako bi u potpunosti ispunila svoju misiju.

Uzimajte dovoljno tekućine

Pravilo o redovitom uzimanju tekućine ne vrijedi samo kada su u pitanju visoke temperature. Zima također zahtjeva redoviti unos tekućine pa svakako vodite računa da ju imate pri ruci. Ako niste ljubitelji vode, vaš omiljeni čaj poslužit će svrsi!

Namirnice bogate vitaminom C

Također obratite pažnju na vaš jelovnik koji mora biti bogat namirnicama koje u sebi sadrže vitamin C kao što su naranče, mandarine ili limun. Vitamin C jedan je od najvećih antioksidansa na kojem trebamo biti zahvalni za svoj mladoliki izgled. Kako je riječ o sezonskim namirnicama promjena naših životnih navika ne bi trebala biti teška, a uz pravilnu beauty njegu savršena koža lica je zagarantirana!

Foto: Unsplash, Kiehl's
Objavljeno: 07.12.2018. u 16:18

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p