KOŽA

Trikovi protiv suhe kože

Nekoliko koraka do besprijekornog tena

Dolaskom niskih temperatura koža se mijenja, pa se zajedno s time treba mijenjati i vrstu njege koju prakticiramo. Koža je najveći organ na našem tijelu i ima neizmjerno važnu ulogu u održavanju zdravlja i kvalitete života, stoga se ni pod koju cijenu ne smije zanemarivati i olako tretirati.

Bilo da generalno imate suhu kožu ili samo u pojedinim periodima godine, svi su se barem jednom susreli s ovim problemom. Suha koža se javlja zbog manjaka hidratacije, korištenja pogrešnih makeup proizvoda ili čak zbog pretjeranog tretiranja kože koje rezultira isušivanjem. Ovaj problem u većini slučajeva pojavljuje se zimi kada se zrak i okruženje oko nas mijenja i kada je koži potrebna nešto drugačija njega od one koju provodimo u toplijim mjesecima godine. Kako biste kožu održali zdravom i hidratiziranom donosimo vam četiri ključna savjeta pomoću kojih će vaša koža izgledati svježe, blistavo i zdravo.

UMIVANJE

Nemojte se umivati s previše toplom vodom jer ona dodatno isušuje kožu, a pogotovo ako vam koža već je u procesu dehidracije. Ako možete najbolje bi bilo toplu vodu zamijeniti hladnom, ali ako vam to nije prihvatljivo zbog hladnoće, voda neka bude minimalno zagrijana.

HIDRATACIJA

 Hidratantu kremu ljeti je, ako imate normalnu kožu, dovoljno nanositi dva puta dnevno, ali zimi ćete morati češće. Ujutro i navečer standardni su termini, a između njih kožu obavezno dobro hidratizirajte prije nanošenja šminke i ako ste u mogućnosti prije svakog izlaska na zrak. Na taj način napraviti ćete prevenciju i koža se neće isušiti na hladom zraku.

TUŠIRANJE I NJEGA TIJELA

Koža se ne nalazi samo na licu, i iako to svi znamo, često se događa da se koža tijela uopće ne tretira. Ruke, noge i ostatak tijela također je potrebno svakodnevno njegovati. Na tijelo ujutro i navečer nanesite umirujuće mlijeko za poslije tuširanja s hidratantnim svojstvom, a ruke njegujte hranjivom kremom i uvijek je imajte sa sobom u torbici. Ruke su posebno osjetljive zimi i potrebno je uvijek biti spreman kako kasnije ni biste imali grubu i bolnu kožu koja nerijetko može zahtijevati i posjet dermatologu. Što se tiče tuširanja, kao i kod umivanja, pokušajte se tuširati s mlakom ka toploj vodi, nikako s vrućom te tuširanje neka što kraće traje.

PROIZVODI

Nemojte misliti da samo zato što nemate problema sa suhom kožom, možete koristiti bazične proizvode za njegu kože. Prilagodite preparate vremenskim prilikama i uložite u kvalitetne proizvode, isto vrijedi i za one koji imaju problema sa suhom kožom. Dugoročno, ulaganje u kvalitetne proizvode za njegu kože itekako će se isplatiti.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 18.11.2018. u 14:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p