KOŽA

Svjež i zategnut izgled lica u svega nekoliko minuta

Masaža lica bitnija je nego što mislite

Poznata metoda za uklanjanje stresa, postizanje vitalnosti i održavanje zdravlja svakako je masaža, ali ono što malo tko zna jest činjenica kako je masiranje lice prijeko potrebno i važno da bi se održao elastin i mladolik izgled.

Napetost i stres nakupljaju se u cijelom tijelu, a niti lice nije lišeno nepoželjnih nuspojava modernog i ubrzanog života. Sigurno ste primijetili kako vam ponekad ni najbolje kreme ne pomažu u rješavanju iscrpljenog i ispijenog izgleda; tajna je u tome što je licu također potrebno pokrenuti cirkulaciju i istu održavati te svakodnevno masirati ključne točke na kojima se nakuplja napetost.

Poboljšavajući krvotok i cirkulaciju, masažom prirodnim putem možete ukloniti glavobolju i iscrpljenost te potaknuti vedar, svjež i sjajan izgled lica. U nastavku vam odnosimo jednostavne korake u masaži lica za koju garantiramo da će imati stopostotni učinak.

1. Cijeli proces započnite tako da odaberete ulje koje ćete koristiti; možete birati između ulja makadamije, ulja ploda divlje ruže, smilja ili bilo koje drugo za koje znate da odgovora vašoj koži.

2. Masažu započnite tako da nanesete eterično ulje i rukama pokrijete cijelo lice, držite nekoliko trenutaka te lagano klizite jagodicama prstiju prema ušima. Tijekom procesa pokušajte zamisliti kako doslovno brišete svu napetost iz lica.

3. Naginjite glavu lagano ulijevo i udesno, pa dlanovima lagano gladite obje strane od ključne kosti sve do brade. Na ovaj način pokrenuti ćete cirkulaciju i krvotok.

4. Područje ispod brade i područje usana lagano štipkajte , ali pazite da to činite uz kost kako ne bi natezali kožu. Nadalje, prstima lagano kružnim pokretima zagladite dio koji ste štipali i lagano  se pomičite na područje obraza.

5. Laganim kružnim pokretima masirajte obraze te se postupno fokusirajte na čelo. Gladite čelo od područja korijena kose tako da jedna ruka slijedi drugu; izmasirajte mišić između obrva čime ćete ublažiti napetost stvorenu mrštenjem.

6. Kružnim pokretima pritišćite područje čela od korijena nosa do sljepoočnice, pritišćite čvrsto, ali opet pripazite da ne natežete kožu, a potom jagodicama prstiju gladite cijelo lice kako bi ga umirili; krenite od područja čela te se lagano spuštajte prema vratu.

7. Za kraj ponovno pokrijte lice rukama i nježno ga pritišćite. Dugoročni rezultati ove masaže vidljivi su vrlo brzo, a vaša koža će već nakon prve izgledati svježe i zategnuto, a i vi ćete se osjećati puno bolje.

 

Foto: Instagram, Pexels
Objavljeno: 05.12.2018. u 11:49

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p