KOŽA

Što se dogodi ako šminkanje stavimo na pauzu?

Koži periodično treba pustiti da diše

Šminka je nešto što gotovo svaka žena voli i prakticira, ali jeste li znali da je tijekom godine dana potrebno napraviti pauzu od šminkanja. Bez obzira šminkate li se često ili rijetko, koristite tešku ili laganu šminka, činjenica je da ona šteti koži te kako biste sačuvali zdravlje potrebno je napraviti pauzu.

Današnja kozmetička industrija nudi brojne proizvode koji pomažu u očuvanju kože i opskrbljuju je potrebnim hranjivim tvarima, no ponekad je najbolje posegnuti za onim najprirodnijim, a u ovom slučaju to znači ne koristiti šminku jedan određeni period. Vaše lice će vam biti vrlo zahvalno odlučite li se na ovaj pothvat jer ćete tako pustiti porama da dišu. Puderi, rumenila, korektori...koliko god ih dobro očistili, ostavljaju čestice duboko u koži, a prestankom nanošenja koža će polako izbaciti te čestice i pore će se početi stiskati. Jedna od najgorih nuspojava šminkanja su prištići; oni se pojavljuju zbog začepljenih pora ili možda proizvod koji koristite nije adekvatan za vaš tip kože. Najčešći uzrok pojave prištića je prašina i prljavština koja se nakuplja ispod šminke, a da toga nismo niti svjesni.

Također, masna ili suha koža sljedeći su problemi koje šminkom dodatno pojačavamo. Preparati za čišćenje lice vrlo su agresivni i često uz samu šminku glavni krivci za pojavu jako masne ili dehidrirane kože. U periodu kada ne nosite šminku preporučuje se korištenje proizvoda na biljnoj bazi i s umirujućim djelovanjem. Pojava alergijske reakcije sigurno vas je barem jednom neugodno iznenadila; šminka ima tendenciju ka tome, a pogotovo ako koristite stariju šminku ili ako vam jednostavno neki sastojak ne paše. To je teško znati, ali čim primijetite bilo kakvu reakciju odmah trebate prestati s korištenjem tog proizvoda i nikako ne nanositi niti jedan drugi. Ako se odlučite ne koristiti šminku neko vrijeme, vrlo vjerojatno ćete se na početku osjećati malo nesigurno, no vrlo brzo ćete vidjeti rezultate i biti impresionirani sa zdravom i čistom kožom.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 13.12.2018. u 11:02

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p