KOŽA

Jeste li sigurni da pravilno skidate šminku?

Samo zdrava koža je i lijepa koža

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da nam se baš nikako nije dalo skinuti šminku ili smo to napravili vrlo brzinski i nedovoljno temeljito. Jedno od glavnih pravila lijepe i zdrave kože je pravilna njega, što prije svega podrazumijeva redovito i temeljito uklanjanje šminke.

Iako beauty industrija u posljednje vrijeme sve više obraća pažnju na kvalitetu i teži tome da proizvodi budu što prirodniji te minimalno agresivni, neke se tvari ipak ne mogu izbjeći. Kozmetički proizvodi u sebi sadrže supstance koje začepljuju i isušuju kožu, a ne smije se zanemariti niti prljavština koja se nakuplja ispod šminke tijekom dana i večeri, kao i prirodne tekućine koje koža luči. Tijekom spavanja koža se prirodnim procesima regenerira i ni pod koju cijenu ne smijete dopustiti da odete spavati s kožom koja na sebi ima tragove šminke. Česta je zabluda mišljenje ako okom ne vidimo šminku, odnosno ako smo je samo površinski skinuli, da smo očistili lice.

@nicolemazzocato

Puderi, sjenila, rumenila su proizvodi koji duboko ulaze u naše pore i nije ih dovoljno samo obrisati. Područje oko očiju posebno je osjetljivo i treba ga posebno tretirati, pa se preporučuje da uz standardne proizvode koje koristite za odstranjivanje šminke, posebno nabavite onaj za njegu područja oko očiju. Sljedeća stvar koja je vrlo popularna i rasprostranjena su maramice za skidanje šminke. One su vrlo praktične i brze, ali nažalost ne skidaju šminku već samo brišu i nikako ne bi smjele biti jedini proizvod koji koristite.

@nicolemazzocato

Pravilno skidanje šminke je jednako važno kao i ostali segmenti njege lice i nikako ne bi trebalo biti zanemareno niti olako shvaćeno, a ako niste sigurni radite li sve ispravno, u nastavku vam donosimo 3 ključna savjeta pomoću kojih će vaša koža biti svježa, odmorna i zdrava.

1. Šminku koji ste nanijeli na oči i područje oko očiju te na usne skidajte s proizvodima na bazi ulja. Maskara, tuš i slični makeup proizvodi najteži za odstraniti, a vrlo često su i vodootporni. Kako ne biste iritirali kožu, odstranjivači na bazi ulja istovremeno skidaju šminku, ali i umiruju kožu. Pri nanošenju koristite blazinicu i laganim pokretima odstranjujte šminku.

2. Miceralna otopina mora se nalaziti u vašoj kozmetičkoj torbici jer je najvažniji proizvod za odstranjivanje šminke. U svome sastavu sadrži uljne molekule koje dubinski odstranjuju nečistoće i masnoću s lice, pritom ne isušujući kožu. Upotreba micelarne otopine je jednostavna, blazinicu namočite i laganim kružnim pokretima trljajte lice koje po završetku nije potrebno ispirati vodom. Bez obzira imate li normalnu, masniju ili osjetljivu kožu, micelarna otopina univerzalni je izbor.

3. Nakon što ste odstranili šminku na lice je potrebno nanijeti deblji sloj hidratantne kreme kako bi se koža regenerirala i nahranila potrebnim mineralima koji su neophodni za zdrav i svjež izgled. Nakon nanošenja kreme, pokušajte što manje dirati lice, kosu zavežite u rep ili pletenicu te koliko je moguće izbjegavajte naslanjati lice na tkaninu koja nije friško oprana. 

Foto: Instagram, Pixabay
Objavljeno: 01.12.2018. u 14:15

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p