KOŽA

5 bizarnih razloga zbog kojih nastaju bore

Neke od njih radimo svakodnevno

Starenje se ne može zaustaviti i to je činjenica. Neizbježno je. Kad tad možemo očekivati da ćemo sve teže podnositi nedostatak sna, višak alkohola ili nezdrave hrane koju unosimo u organizam, a kada shvatimo da se sve teže borimo s tim, uskoro će na red doći i bore.

Srećom, proces starenja se barem malo može usporiti, ako ništa drugo, onda vizualno, sve dok vodite brigu o svom licu i koži. Bore se intenziviraju s vremenom, ali određeni vanjski i unutarnji faktori utječu na intenzivnije stvaranje bora na vašem licu, tako da je vrijeme da se pobrinete za sebe i obratite pažnju na sve one sitnice na koje inače ne biste. Jeste li znali da vam čak i sjedenje može biti uzrok prekomjernih bora? Ako niste, u nastavku pročitajte kojih to 5 faktora pospješuje nastanak bora.

Sjedenje

Manjak aktivnosti jako je loš za vašu kožu. Nedavne studije pokazale su da ljudi koji vježbaju barem 30 minuta 2 puta tjedno imaju puno bolju i zdraviju kožu nego oni koji sjede doma. Predugo sjedenje ispred računala, mobitela i tableta jako je loše za kvalitetu vaše kože.


Prekomjerno pranje lica

Kao što konstantno napominjemo, vaša koža proizvodi prirodna ulja koja štite i čine vašu kožu hidratiziranom zbog čega ne želite preagresivno ili prečesto prati kožu lica. Kada je koža jako suha i popucala, također može biti podložno tlo za upale i bore. Izbjegavajte agresivne sapune i čistače lice, nemojte pilingirati kožu prečesto i koristite mlaku vodu jer vruća dodatno isušuje kožu zbog koje nastaju bore.

Ne nosite sunčane naočale

Bilo vani sunčano ili ne, nemojte zaboraviti sunčane naočale. Nošenjem istih nećete škiljiti što će vam smanjiti mogućnost nastanka bora oko očiju i između obrva. Također, naočale sa zaštitom od UV zračenja štite vašu tanku i osjetljivu kožu oko očiju.


Izbjegavajte slamke

Da, dobro ste pročitali – slamke. Hidratizirajte svoje tijelo, pijte puno tekućine, ali izbjegavajte slamke jer stvaraju bore oko usana. Radije pijte direktno iz boce ili čaše nego da napinjete usne i pijete slamkom zbog čega će vam nastati vrlo duboke bore.

Pušenje

Naravno, pušenje je već svima poznati uzročnik bora (ali i mnogočega drugog što ne želimo). Osim što postaruje kožu, zbog pušenja će vam nastati bore oko usana kojih ćete se vrlo teško riješiti.

Foto: Getty Images
Objavljeno: 07.05.2018. u 13:27
Tagovi: bore, beauty

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p