KOSA

Svi nose Tinsel pramenove

Kosa koja doslovce blista
Iako nam se čini kako gotovo na tjednoj bazi čujemo za neki novi beauty trend u kosi koji baš svi žele isprobati, postoje tek njih par koji nas iskreno oduševe. „Tinsel hair“ posljednji je takav čiji nam se koncept isprva svidio iz jednostavnog razlog - zbog njega kosa doslovce blista! Tanke blistave niti kose koje je nemoguće uočiti dobile su upgrade i sad baš cijela kosa sjaji najljepšim bojama.

U prijevodu blještavilo, tinsel pramenovi ključni su saveznik svake sjajne i podatne kose. Iako ovaj trend isprva neodoljivo podsjeća na dip pramenove ili još prepoznatljiviju tehniku ombre efekt, tinsel hair ima sasvim drugu ulogu. Za razliku od primjerice ombre pramenova s kojima se postiže nevidljivi prijelaz iz tamnijih u svjetlije nijanse i fokus je na vrhovima kose, tinsel pramenovi služe kako bi se naglasili svi dijelovi kose koji poprimaju najviše prirodnog sjaja.


Stoga, ova neodoljiva ružičasta nijansa ide na cijelu kosu, ovisno o njenoj teksturi i dužini, a najbolje će stajati na plavoj kosi. Kako navodi Kate Reid, hair stilistica i kreativna direktorica poznatog brenda Kevin Murphy, koja je i pokrenula ovaj trend, ključno je pozicionirano boje kako bi se ostvarila najveća refleksija sjaja. Najbolje je kombinirati nekoliko nijansi i pažljivo odabrati mjesta koja već prirodno naglašavaju boju i sjaj, a metalik podton prilagođava se svakoj prirodnoj boji kose. Osim ružičaste, postoji još niz pastelnih nijansi s kojima možete eksperimentirati, a mi moramo priznati kako smo zaintrigirani. Stoga, sigurni smo da je pitanje vremena kad će brojne dame iz frizerskog salona izaći s baš 'sjajnom' kosom!


Objavljeno: 01.12.2018. u 23:20

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p