KOSA

Prekrasna kosa koja prkosi kišnom danu

Frizura koju ni kiša ne može poremetiti!

Iako je velika većina nas navikla na multitasking to ne znači da uvijek stignemo sve napraviti kako treba. Kada je beauty rutina u pitanju kao da nam uvijek nedostaje vremena za savršeni izgled, a ako nekim čudom uspijemo ukrasti pet minuta za sebe, kiša nam svaki put pokvari sav uloženi trud. Zato otkrijte strategije zbog kojih će vaša kosa ostati prekrasna bez obzira na kišu!

Planiranje outfita i frizure uglavnom obavljamo večer prije nekog važnog događaja ili običnog radnog dana. Uglavnom se fokusiramo na usklađivanje frizure sa željenim outfitom, ali nam često promakne provjeriti kakva nas vremenska prognoza tog dana očekuje. Vjerojatno mnogi smatraju kako je za zaštitu od kiše dovoljan kišobran, ali sjetite se samo kako vaša frizura izgleda nakon nekoliko minuta provedenih izvan doma. Frizura koja je netom prije izlaska na ulicu izgledala kao iz modnog časopisa sada je potpuno neukrotiva, ostavljajući dojam kao da ju nismo niti uređivali. Postoje određene strategije koje možete primijeniti ako niste ljubitelji neuredne, kovrčave kose ili opuštenih valova koji su sve samo ne zanosni.

Često kada vidimo da pada kiša instinktivno krenemo rukama uređivati našu kosu jer već unaprijed znamo da će nam se frizura pokvariti pa kosa postaje masnija. Ako ste netom prije odlaska iz doma posušili kosu, pobrinite se da je ona potpuno suha jer vlažni dijelovi teško da će odoljeti kovrčanju kada dođu u ponovni doticaj s vlagom u zraku. Najbolje što možete je primijeniti serum koji će finiširati vašu frizuru. Česta greška zbog koje kosa postane neukrotiva je izbjegavanje hidratizacije kose. Jedan tonik za hidratizaciju pružit će potrebnu vlagu zbog koje kosa ostaje mekana i sjajna. Kada je vani kišno vrijeme, zaboravite na često češljanje kose jer ćete umjesto željene frizure dobiti nekontrolirani elektricitet, a to sigurno ne želite. Idealne frizure za kišu su svakako punđice ili pletenice na koje obavezno stavite svoje omiljeno ulje pa će svaka vlas sigurno ostati na svome mjestu!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 28.11.2018. u 13:37
Tagovi: Kosa, masna kosa, kosa

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p