KOSA

Pogreške koje radite s peglom za kosu

Lijepa i zdrava kosa je samo nekoliko koraka daleko

Sigurni smo da gotovo ne postoji osoba koja ne posjeduje peglu za kosu, i bez obzira koristili je na svakodnevnoj bazi ili samo povremeno, isušuje i šteti zdravlju kose. Kako ne biste imali neugodne nuspojave, pripazite da ne činite pogreške koje vas mogu skupo stajati.

Pegla za kosu je bez razmišljanja odličan aparat koji svi volimo i koristimo. Ako imate ravnu kosu u svega nekoliko poteza gotovi ste s frizurom ili ako imate kovrčavu, otvara se mogućnost stakleno ravno stilizirane kose. Na tržištu postoji puno varijanti modela pegla različitog cjenovnog raspona i ovo je jedan od onih slučaja kada nije najvažnije što jeftinije proći.

Kvalitetna pegla je malo skuplja, ali svakako dugoročno jeftinija opcija nego mnogobrojni odlasci frizeru na spašavanje uništene kose, no niti to nije dovoljno. Kvalitetna pegla ne može vam sačuvati kosu ako prakticirate neke ključne pogreške, pa kako biste zaštitili kosu te je održali zdravom i podatnom, u nastavku vam donosimo tri najčešće navike koje što prije morate zaboraviti.

Vlažna kosa

Ubrzani način života nekada nam ne ostavlja dovoljno vremena za temeljito sušenje kose te se vrlo često dogodi da vlažnu kosu peglamo. Ne moramo naglašavati kako na taj način doslovno palite kosu i trajno je oštećujete. Budete li ovu pogrešku ponavljali, vrlo brzo ćete morati na šišanje i to ne samo vrhova, već većeg dijela kose.

Zaštitna sredstva

Ignoriranje sprejeva za zaštitu vrlo je česta pojava, a radi se o važnim proizvodima koje nikako ne smijemo izbaciti iz beauty torbice. U trgovinama je velika ponuda raznih sprejeva, a vi trebate odabrati onaj koji je namijenjen za vaš tip kose; ne koristi se isti sprej za farbanu kosu, kovrčavu ili ravnu. Osim sprejeva, preporučuje se i nanošenje seruma neposredno nakon peglanja kako bi se kosa još dodatno nahranila.

Predugo ponavljanje i temperatura

Temperaturu pegle potrebno je prilagoditi svojoj vrsti kose te nikako ravnu kosu peglati s maksimalnom temperaturom, također ako previše puta prolazite po istom pramenu vrlo ste blizu toga da kosi napravite istu stvar kao i s peglanjem vlažne kose. Budući da znamo da se peglanje pramenova mora ponavljati, činite to u intervalima, odnosno vraćajte se pramenovima s vremenskim odmakom.

Objavljeno: 06.12.2018. u 14:59
Tagovi: kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p