KOSA

Naučite u nekoliko poteza napraviti pundžu bez mane

Najdraža frizura bez muke

Ubrzani životni tempo i prebukiran raspored često nam ne daju dovoljno vremena da se posvetimo kosi i njezinom uređivanju, ali i za to postoji rješenje. Spas kada nam je kosa neoprana, neposlušna ili kada jednostavno ne stignemo ništa napraviti s njom su jednostavne, ali efektne pundže.

Pundže su frizura koja datira iz davnih dana i zadržala se je kao trend sve do danas upravo zbog svoje jednostavnosti, profinjenosti i brzine sastavljanja. Postoji velik broj različitih pundža koje možemo postići, ali nekako najrasprostranjenije su one uredno počešljane i zalizane ili popularne messy pundže. Što se tiče položaja, posljednjih godina na tronu se je zadržao takozvani top knot, odnosno pundža na vrhu glave, ali vrlo su tražene i niske pundže malo poviše vrata. Ono što je sigurno najjednostavnije za dnevnu frizuru je neuredno pokupljena pundža koja je idealna frizura kada nemate vremena i kada želite postići ležeran i casual izgled. Zalizane pundže s druge strane odličan su izbor za elegantne i posebne događaje jer ćete s vrlo malo truda i utrošenog vremena izgledati apsolutno fantastično. U nastavku vam donosimo korisne savjete za izradu tri najpopularnije varijante omiljenih pundži.

Uredna visoka pundža

@yvzux

Ako radite ovakvu pundžu kosu nikako nemojte oprati taj dan jer ćete u tom slučaju vrlo teško obuzdati vlasi i generalno ćete si otežati cijeli postupak. Ako želite visoku pundžu, glavu okrenite prema podu i kosu češljajte u visoki rep sve dok kosa ne bude savršeno zalizana. Tada rep učvrstite gumicom i kosu koja visi pošpricajte lakom te potom počnite motati. Što se tiče motanja, ono je individualno i svatko ima neki svoj način, ali ako ste početnik, preporučamo da kosu zafrčete i tek onda motate u pundžicu. Na kraju ponovno nanesite lak za kosu kako biste bili sigurni da će svaka vlas ostati na svome mjestu.

Messy pundžica

@sara_waiste

Poanta ove frizure je da zaista bude gotova u minuti i da je ne trebate posebno stilizirati. Svi znamo da u praksi to i nije baš tako, posebice ako vam je prirodna kosa ravna. Kovrčava kosa je idealna za ovakvu vrstu pundže jer se sama po sebi u jednom potezu složi u ono što želimo, ali s ravnom je druga priča. Kako biste si olakšali postupak, kosu također nemojte friško oprati već na nju nanesite šampon za suho pranje kako biste dobili teksturu s kojom možete manipulirati. Postoje varijante u kojima se i kod ove pundže kosa prvo veže u rep ili pak zajedno u jednom potezu radi pundžica. Za početak lakše će vam biti ako je prvo zavežete u rep koji mora biti neuredan odnosno poželjno je da ima koju 'kvrgicu'. Nakon toga kosu u jednom potezu zavrtite i zavežite. Ako vam nešto drastično strši, upotrijebite ukosnice kao biste uljepšali izgled. Za kraj izvucite par pramenova kose kako biste uokvirili lice i dobili pravu messy pundžicu u stilu devedesetih. 

Niska pundža

@zinafashionvibe

I ova pundža ima svoju messy varijantu, ali moramo priznati kako malo bolje izgleda ako je uredno pokupljena. Postupak je jednostavan, odlučite se kako želite razdijeliti kosu ili pak počešljate sve na natrag te zavežite niski rep i daljnji postupak je isti kao i kod visoke pundže; zafrčete kosu i tek onda motajte punžicu. Prednji dio stilizirajte po želji, uredno zaližite ili ako želite messy efekt, izvucite par pramenova i prstima nadignite kosu na području tjemena, ali kosa koja je u pundži neka ostane uredna, odnosno ne koristite metodu koja se preporučuje kod standardne messy pundže.

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 25.11.2018. u 12:29
Tagovi: punđa, frizura

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p