KOSA

Najbolje frizure za dugu kosu

Ne znamo koja je ljepša!

Dolaskom hladnijih dana javlja se tendencija ka promjenama koje najčešće uključuju promjenu frizure. Najdrastičnija promjena je ona iz duge u kratku, no iako se ova ideja može činiti odličnom, jednom kada napravite rez možete zaboraviti na dugu kosu narednih godinu i pol dana.

Ako ne možete reći iz osobnog iskustva, zasigurno poznajete nekoga tko je ošišao dugu kosu jer je njezino održavanje postalo naporno, dosadno i dugotrajno. Beauty industrija naravno nudi mogućnost nadogradnje kose, no to često iziskuje veću svotu novca i održavanje redovitim posjetama frizeru. Kada govorimo o dugoj kosi, moramo priznati da može doći do zasićenja koje vodi rađanju želje za šišanjem, no ono ne mora biti drastično. Postepeno šišanje ili pak ravno, ili neizostavne šiške odlična su zamjena za finalni rez, no postoji jedna stvar koja se često zanemaruje. S dugom kosom možete napraviti ama baš svaku frizuru, pa čak je i optički skratiti, no za taj efekt ipak ćete morati posjetiti frizera. Frizure i duga kosa oduvijek su bili najbolji prijatelji i mogućnosti je bezbroj; od različitih vrsta pandži ili repova, laganih romantičnih uvojaka ili divlje afro frizure. Odlična baza za eksperimente su i pletenice s kojima nikada ne možete pogriješiti i koje nude bezbroj mogućnosti friziranja. Duga kosa koliko god je na prvu pomisao komplicirana za održavanje, nudi mogućnost odličnih frizura, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko najboljih primjera koje možete kombinirati svakodnevno, u dnevnim i večernjim kombinacijama.

1. Ravna ispeglana kosa

Ova frizura odličan je izbor za sve prigode jer je istovremeno elegantna, moćna i jednostavna. Osim što je stilski fantastična, relativno je jednostavna za izvesti. Relativno jer ako imate kovrčavu kosu morat ćete se malo više potruditi, no jednom kada ispeglate kosu na miru ste s frizurom nekoliko narednih dana.

2. Lagane kovrče

Lagane kovrče su iz sezonu u sezonu omiljena frizura mnogih trendsetterica. Osim što daju ležeran, a s druge strane njegovan izgled, jednostavne su za napraviti jer ne morate koristiti figaro ili peglu kako biste ih dobili. Postoji velik broj načina kovrčanja kose koje funkcioniraju na principu spavanja s trakom, kose u pundžicama i ostalih sličnih metoda.

3. Visoki rep

Visoki rep je jedna od najizdašnijih i najefektnijih frizura kada govorimo o dugoj kosi. Varijanta je bezbroj; kod dnevnih kombinacija odaberite messy verziju dok za večernje varijante zagladite kosu i gumicu omotajte kosom ili ukrasite ukrasnom gumicom. Za koju god varijantu da se odlučili s repom nećete pogriješiti. 

4. Pundža

Frizura koja je gotova u nekoliko minuta odličan je odabir za dugu kosu kada nemamo vremena za feniranje i peglajte ili kosu nismo stigli svježe oprati, a svejedno želimo lijepu i postojanu frizuru. Kao i kod repa, postoji messy varijanta i ona uredna, a koju ćete nositi ovisi o prigodi i vremenu gdje se nalazite.

5. Pletenice

Pletenice su naizgled komplicirane, no nakon samo nekoliko pokušaja i malo vježbe bez problema ćete savladati osnovnu tehniku s kojom ćete biti u mogućnosti kreirati zanimljive i praktične frizure. Pletenice su super ako idete na kraće putovanje ili je pred vama nekoliko stresnih dana u kojim nećete imati vremena za uređivanje i stiliziranje kose. 

Objavljeno: 17.12.2018. u 14:39
Tagovi: kosa trendovi, kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p