KOSA

Kako napraviti savršen visoki rep?

Jednostavna, ali efektna frizura koju obožavamo

Neki od trendova kojima nikada ne pada popularnost jesu šiške, pundže, ravno stilizirana kosa i neizostavni rep. Postoji nepregledan broj mogućnosti frizura koje možemo dobiti s repom, ali danas ćemo se fokusirati na onaj visoki, uredno zalizani konjski rep.

Teško je odrediti kada je nastala ova frizura, ali brojimo jako puno godina unazad, i sve te godine uspjela se je zadržati i iznova biti u trendu. Konjski rep je frizura koja je praktična za sve situacije; dnevna varijanta je gotova u svega nekoliko minuta jer sve što trebate je počešljati i lagano kosu poprskati lakom kako bi se fiksirala. Dnevni konjski rep ne treba biti savršeno zalizan, ali onaj za večernje izlaske ili posebna događanja mora, osim ako želite messy verziju. Sleek rep nije najkompliciranija frizura na svijetu, ali nije niti jednostavna kao što se na prvi pogled čini.

@kimkardashian

Ono što se preporučuje želite li uredno zalizan rep je dva do tri dana neoprana kosa. Sa svježe opranom kosom puno je teže baratati, stoga ako planirate ovakvu vrstu repa, nemojte samo zbog toga prati kosu. Sljedeća stavka su preparati koje koristite, možete birati između gela, pjene, voska ili laka za kosu kako bi ujedinili kosu. Možda je najbolja kombinacija voska i laka za kosu; glavu okrenite 'naopačke' i počešljajte uz nanošenje voska, i češljajte dok ne dobijete lijepo zaglađenu kosu. Kada ste zadovoljni stegnite s gumicom i provjerite imate li kakvih nepoželjnih izbočina. Kada ste zadovoljni s dobivenim kosu minimalno poprskajte s lakom kako bi bili sigurni da će svaka dlaka ostati na svom mjestu. Budući da je ovo frizira koja podrazumijeva ravnu kosu, ako ste prirodno kovrčavi, prethodno je ispeglajte, a ako niste, po završetku možete samo ispeglati dio kose koja visi.

@bellahadid

Postoji i varijanta u kojoj kosu podijelite u dva dijela, nešto kao da radite polurep. Prvi, odnosno gornji dio kose zavežite što više, zatim donji dio kose vrlo blizu prvog repa, te povežite sve zajedno. Ako rep stilizirate sami, ovo je nešto teža varijanta, ali ne i nemoguća.

@oliviaculpo

U oba slučaja gumicu sakrijte kosom, maramom ili preko nje stavite neku stiliziranu gumicu. Savršeno zalizan konjski rep iziskuje malo prakse, ali jednom kada ga usavršite, postat će vam najdraža frizura.

Objavljeno: 08.11.2018. u 11:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p