KOSA

Savršene kovrče bez pomoći uređaja

Odlična alternativa svima koji obožavaju sjajne frizure

Bujne i raskošne kovrče jedna su od najljepših i najomiljenijih frizura, ali nažalost nisu jednostavne za napraviti. Ili možda ipak jesu? Zahvaljujući You Tubu i mnogim videima, naučili smo kako se savršene kovrče mogu postići na vrlo jednostavan način.

Ako imate kovrčavu kosu vrlo vjerojatno želite ravnu i obrnuto, i obje uzimaju određeno vrijeme za stiliziranje. Kovrčanje kose najčešće se prepušta stručnim rukama jer jednostavno je naporno, dugotrajno i potrebno je imati različite preparate za kosu i kvalitetne uređaje kako je ne bismo oštetili. Iako ćete se za određenu vrstu kovrča kao što su velne, morati obratiti frizeru, postoji jako puno načina kovrčanja kose bez pegle, figara, viklera i ostalih standardnih aparata koji daju rezultate baš kao iz frizerskog salona. U nastavku smo izdvojili tri najbolje metode za kovrčanje kose bez pomoći topline, ali bez obzira na to preporučuje se da ipak koristite preparate za njegu i zaštitu, a ako imate svileno ravnu kosu koja teže prima kovrče, preprate koji će zadržati kovrče na mjestu.

Kovrčanje pomoću slamke za piće

@sarahangius

Sigurno ste barem jednom poželjeli afro frizuru i sitne federaste kovrče. Sve što vam treba je paket slamki, sitne gumice i malo strpljenja. Za ovu frizuru bit će vam potrebno oko sat vremena, ali kada uzmemo u obzir da se radi o najsitnijim kovrčama, i nije puno. Kosu podijelite u sekcije, zatim uzimajte jako tanke pramenove i motajte na slamku te krajeve učvrstite gumicama. Što tanji pramen uzmete, to će vam kovrče više sličiti na one u afro stilu. Prespavajte sa slamkama, ujutro ih skinite i nekoliko dana uživajte u ovoj otkačenoj frizuri.

Kovrčanje pomoću trake za kosu

@stephsa

Ovo su možda najbrže kovrče koje možete dobiti, potrebno vam je doslovno nekoliko minuta. Kupite traku za kosu koja vam je udobna, ali ne prelabava je kosa ne smije ispadati. Traku stavite na glavu i kosu umotavajte u nju sve dok ne dođete do kraja pramena. Kosu možete podijeliti po pola, kao da radite kečke i umotati dva dijela kose. Prespavajte i ujutro kada skinete traku dobiti ćete elegantne i ležerne kovrče idealne za dnevne kombinacije.

Kovrčanje pomoću pundžica

@sophielouisesdiary

Također jedna od najbržih metoda je kovrčanje kose s pundžom, a sve što vam treba su gumice. Kosu po želji podijelite u sekcije i odredite koliko pundžica ćete napraviti, preporuka je pet, ali možete i više i manje. Čvrsto ih fiksirajte i prespavajte, a ujutro uživajte u razbarušenim kovrčama. Jedna od najvećih prednosti ovog načina je to što kovrče izgledaju jako prirodno i gotovo nitko neće primijetiti da to nije vaša prirodna kosa.

Objavljeno: 21.11.2018. u 12:56

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p