KOSA

3 najbolje frizure za tanku kosu

Bujna kosa u nekoliko poteza škarama

Bujna i gusta kosa oduvijek je bila nešto što svi želimo, ali nažalost nemaju svi tu sreću da je prirodno imaju. Zahvaljujući suvremenim tehnikama šišanja i nekim dobro provjerenim starim receptima, tanka kosa u svega nekoliko poteza škarama postaje sve ono o čemu maštamo.

Tanka kosa je genetska predispozicija s kojom se susreće velik broj žena, no apsolutno nije nešto oko čega treba očajavati. Danas kozmetička industrija nudi velik broj preparata s kojima se lako postiže volumen i koji zaista instantno djeluju, no zašto kosu svakodnevno tretirati agresivnim i u konačnici nezdravim preparatima. Korištenje takvih proizvoda vrlo dobro dođe u nekim posebnim prigodama kada želimo zabljesnuti i kada nam svaka dlaka mora biti na svom mjestu, ali na dnevnoj bazi nema potrebe za njima. Ono što uvijek pali i bez premca je najbolji lijek za tanku kosu je odabir prave frizure. Začudili biste se koliko dobro ošišana tanka kosa bože djelovati gusto i kako vam neće biti potrebni nikakvi dodatni preparati. U nastavku vam donosimo tri provjerene frizure za tanku kosu s kojima ćete u tren oka dobiti lijepu, gustu i podatnu kosu.

Slojevito šišanje

Slojevito šišanje traži nešto dužu kosu; minimalno treba sezati do ispod ramena. Ovo je jedna od najboljih optičkih varki za postizanje vizualno gušće kose jer se bazira na igri sjene, što će posebno doći do izražaja imate li pramenove. Predlaže se da vam kosa koja je najbliža licu bude kraća te da ga lijepo uokviruje, a iza se postepeno ostavlja dužom. Bez obzira imate li valovitu ili ravnu kosu, slojevito šišanje provjeren je recept za rješavanje problema tanke kose.

Bob sa šiškama

Ravno ošišan bob super je varijanta ako želite kraću kosu, a u kombinaciji sa šiškama odličan je izbor za tanju kosu. Šiške će same po sebi vizualno dodati volumen, a što se tiče vrste, u dogovoru s frizerom odaberite one koje najbolje pristaju vašoj fizionomiji lica te nastojte da budu što deblje ošišane. Ova frizura je laka za održavanje jer sve što trebate je neuredno isfenirati i razbarušiti kosu te uživati u trendi frizuri s traženim volumenom.

Pramenovi

Zadnja stavka ne predstavlja način šišanja, ali je u kombinaciji s prethodno navedenim frizurama točka na i za postizanje željenog volumena. Kombinacija svijetlih i tamnijih tonova stvara dojam punoće i dubine, i bez razmišljanja je nešto o čemu biste trebali razmisliti muči li vas tanka kosa. Također, popularna ombre tehnika u zemljanim nijansama dobro će funkcionirati s tankom kosom i podariti vam željeni efekt guste kose.

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.12.2018. u 19:01
Tagovi: trendovi kosa, kosa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p