BEAUTY

Kako do savršenih obrva?

Vrlo bitan detalj na licu kojeg ne smijemo zanemariti

Obrve su jedan od najvažnijih segmenata našeg lica; ovisno na koji način su počupane, ekspresija nam može biti tužna, začuđena, vesela, ali ono čemu se najviše teži je da bude apsolutno prirodna.

Svima se je sigurno dogodilo da ste počupali koju dlačicu previše, uslijedila je panika, ali obrve dosta brzo rastu, tako da situacija je vrlo lako rješiva. Današnji trendovi što se tiče stiliziranja obrva mijenjaju se iz sezone u sezonu, tako su jedno vrijeme popularne deblje obrve, onda tanje i tako u krug. Poanta s obrvama je ta da se trendovi zapravo ne smiju slijepo pratiti već oblik obrve treba prilagoditi svome licu.

@oliviaculpo

Naš prirodni oblik obrve onaj je oblik koji nam najbolje pristaje, jedino s debljinom možemo malo eksperimentirati, ali opet u granicama normale. Ekstra tanko ili ekstra debelo jednostavno nije lijepo ma što nam modna i beauty industrija nametala. U nastavku vam donosimo četiri jednostavna pravila kojih se trebate držati želite li imati lijepe i prirodne obrve koje će biti kruna vašeg lica.

PINCETA

Najvažnija stvar što se tiče obrva je dobra i kvalitetna pinceta. Budući da postoji nekoliko oblika, pri kupnji posavjetujte se s prodavačem kako bi ustanovili koja paše vašem obliku obrva i teksturi dlačica. Dobra pinceta mora biti čvrsta i oštra te iz prvog pokušaja počupati dlačicu, u protivnome nije kvalitetna.

ČEŠLJANJE OBRVA I PILING

Prije čupanja obrva potrebno je napraviti brzinski piling kako bi uklonili suvišne mrtve stanice i dlačice koje trebaju otpasti. Nakon toga kistom za češljanje počešljajte obrve i ustanovite gdje vam je luk te krenite s čupkanjem. Ako još niste dovoljno vješti možete s olovkom za obrve iscrtati oblik koji želite postići i jednostavno počupati sve što izlazi iz 'okvira'.

@negin_mirsalehi

ZRCALO KOJE POVEĆAVA

Zrcalo koje povećava koliko je dobro, toliko je i loše jer vas može 'prevariti'. Na ovom zrcalu sve izgleda puno veće i drastičnije nego što zapravo je te možete napraviti kardinalnu pogrešku pri čupanju. Sve je stvar prakse i korištenje zrcala koje povećava je vrlo individualna stvar, ali ako ga već odlučite koristiti, predlažemo da se svako malo odmaknete i pogledate u normalno zrcalo.

ISCRTAVANJE

S iscrtavanjem trebate biti vrlo oprezni jer u protivnom ćete izgledati smiješno. Sjenčanje obrva ne služi kako biste podebljali obrvu do neprepoznatljivosti, već kako biste postojeću obrvu popunili na mjestima gdje fali pokoja dlačica ili kako biste dodali malo pigmentacije. Izvan prirodne obrve idite minimalno i predlažemo u večernjim satima jer na dnevnom svjetlu jednostavno je previše transparentno i umjetno.

Objavljeno: 12.11.2018. u 10:59
Tagovi: obrve

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p