BEAUTY

Izgledajte besprijekorno na dan vjenčanja

Beauty savjeti kojih se trebate pridržavati nekoliko mjeseci prije velikog datuma

Vjenčanje je po mnogočemu posebno te je potrebno ovaj važan dan isplanirati do najsitnijeg detalja. Istraživanja su pokazala da mladenke posvete između 120 i 900 sati za planiranje vjenčanja pa možemo zaključiti kako je ovaj najljepši dan istovremeno i najstresniji. Kako bi sve proteklo savršeno važno je sve pripremiti na vrijeme, ali dobra organizacija nije važna samo kada je riječ o lokaciji ili popisu gostiju, već i dobro organizirana beauty rutina smanjuje sam pritisak kada se ovaj važan datum počinje približavati.

Isti princip koji primjenjujete u organizaciji rasporeda sjedenja i hrane trebali biste primijeniti kada je riječ o njezi kose i lica. Svi želimo zablistati na vlastitom vjenčanju i osjećati se besprijekorno, ali ponekad je potrebno voditi računa o njezi kose i lica puno ranije jer rezultatima beauty tretmana treba određeno vrijeme da pokažu sve svoje adute. Prema tome izdvojite potrebno vrijeme i organizirajte svoju beauty rutinu prije velikog dana na sljedeći način:

6 mjeseci prije vjenčanja

Poznato je kako je priprema vjenčanja izrazito stresna, a to se često zna odraziti na našoj koži, pogotovo licu. Bore, akne i druge nepravilnosti na licu neželjeni su gosti baš svakog vjenčanja, stoga šest mjeseci prije velikog dana započnite svoju noćnu rutinu koja će zadržati ljepotu lica. Svaku večer prije nego što krenete spavati, dobro očistite svoje lice i nanesite noćnu kremu koja će hidratizirati kožu lica. Važno je da pronađete rutinu koja vam odgovara i da joj ostanete dosljedni. Nadalje, svojem licu posvetite njegu svako jutro, nježnim čišćenjem lica ili pilingom nakon koje ćete svoju kožu nahraniti dnevnom kremom.

Weekend mood

A post shared by Brittany Xavier (@brittanyxavier) on

3 mjeseca prije vjenčanja

U ovom periodu beauty pripreme za vjenčanje, važno je da stavite ljepotu svoje kose u prvi plan. Tri mjeseca sasvim su dovoljna da odaberete frizuru koju želite za svoj dan vjenčanja i isprobate ju, pogotovo ako planirate promijeniti boju kose. Možda vam se ovo čini kao da je dosta rano za razmišljanje o frizuri, ali samo zamislite situaciju u kojoj vam željena boja kose ili frizura ne odgovara, a nemate više vremena za promjenu. Kako bi taj stres izbjegli morate imati viziju kakvu frizuru želite i polako, ali sigurno ju i pripremiti.

Tjedan dana prije vjenčanja

Što se najvažniji dan sve više približava pojačate tretmane koji će hidratizirati vašu kožu, a smanjite korištenje onih agresivnijih koji mogu izazvati iritaciju kože. Također koristite nježnije pilinge i maske za lice koje će umiriti vaš ten.Primjerice tri puta tjedno nanesite hidratizirajuću masku za lice, a druga dva dana nježne pilinge. Ostala dva dana u tjednu pružite vašoj koži odmor kako bi izbjegli crvenilo ili iritaciju. Ovo je također vremensko razdoblje u kojem trebate osvježiti svoju boju kose ili ju ošišati. Kosi, kao i koži, treba vremena da se prilagodi na taj „šok“, stoga joj priuštite kvalitetan tretman i dovoljno vremena.

Dan prije vjenčanja

Večer prije vjenčanja stavite sheet masku za lice jer će takva maska maksimalno hidratizirati kožu lica i napraviti odličnu podlogu za make up koji slijedi ujutro. Izbjegavajte stavljati maske za kosu večer neposredno prije vjenčanja jer bi ju mogli učiniti teškom i masnom,a kosu operite šamponom koji će joj vratiti volumen, ali ne i težinu. Također je važno da niste preskočili navedene korake i da ste se puno ranije dogovorili sa svojim frizerom po pitanju izgleda vaše frizure kako bi izbjegli neugodnosti na sam dan vjenčanja. I za kraj, iako je sama priprema vjenčanja stresna, ne zaboravite uživati u ovom beauty procesu.

A post shared by Jasmine Dowling (@jasminedowling) on

Foto: Wear Your Love, Instagram, Unsplash
Objavljeno: 19.11.2018. u 16:41

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p