ZDRAVLJE

Brine vas nakupljanje blagdanskih kilograma? Ne s ovim napitkom!

Čudesan napitak s kojim nemamo grižnju savjest!

Blagdansko razdoblje, obiteljska i prijateljska druženja jedna su od najdražih aktivnosti u ovo prekrasno doba godine, no najčešće obiluju kaloričnom i teškom hranom kojoj jednostavno ne možemo odoljeti, ali i ne moramo jer postoji nešto što će spriječiti gomilanje nepoželjnih kilograma.

Limun obiluje mnogim blagotvornih svojstvima, a jedno od glavnih je i ono da je odličan za čišćenje organizma te jedan od najboljih detox napitaka koje možete koristiti. Gotovo niti jedna druga namirnica nije dobra u tome kao limun, a osim što će potaknuti brži rad metabolizma, velik broj nutrijenata koji se nalaze u limunu pozitivno će djelovati na rad unutarnjih organa te živčanog i kardiovaskularnog sustava. Čarobni napitak koji će jednostavno zaustaviti gomilanje kilograma, pretpostavljate, baziran je na limunu, no to nije njegov jedini sastojak. Javorov sirup i kajenski papar u kombinaciji s limunovim sokom vitaminska su bomba koja će eliminirati toksine iz organizma, djelovati kao antioksidans te dovesti tijelo u apsolutni balans.

Javorov sirup iznimno je hranjiv, čak hranjiviji i od meda, a koristi se u ovom napitku kako bi organizmu osigurao dovoljno energije, dok je kajenski papar, uz limun, odličan antioksidans, a obiluje i mnogim vitaminima, vlaknima i proteinima. Djelotvornost kajenskog papra je u tome što smanjuje apetit i osjećaj gladi te poboljšava rad probavnog sustava. Kada se ove sve tri namirnice spoje zajedno dobiti ćemo savršeni napitak koji će imati stopostotni pozitivan učinak na naše zdravlje te ujednačiti rad metabolizma, što će rezultirati jednakom kilažom kao i na početku blagdanskog razdoblja. Kako biste održali željenu liniju, a istovremeno uživali u ukusnim delicijama, ovaj napitak potrebno je piti 4 -5 puta dnevno, a ako vam je čisti limunov sok prejak, možete ga ublažiti dodavanjem vode. Osim u trenutnom periodu, ovaj napitak svakako biste trebali uvrstiti u svoje navike i u svim drugim periodima godine jer nevjerojatno je koliko nas čini zdravijima, energičnijima i poletnijima.

Foto: Unsplash
Objavljeno: 24.12.2018. u 02:32

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p