VJEŽBANJE

5 vježbi dovoljno je da cijelo tijelo doživi transformaciju

Ako ih već ne radite, krenite odmah!

Tragate za brzim i učinkovitim vježbanjem koje će vam sagorjeti puno kalorija i oblikovati tijelo u kratkom vremenu? Na pravom ste mjestu! Često se piše o vježbama namijenjenim određenom dijelu tijela, no nešto rjeđe čujemo o onim vježbama od kojih će vam raditi cijelo tijelo. Iz tog vam razloga donosimo pet ključnih vježbi koje će pokrenuti rad mišića na cijelom tijelu i od kojih ćete postići nevjerojatne rezultate!

Kada je riječ o vježbama za cijelo tijelo, neke su vježbe učinkovitije od drugih, tako da smo izdvojili onih 5 koje će vam dati najviše rezultata u najkraćem roku. Najveća prednost vježbi namijenjenih cijelom tijelu jest to što ih možete odraditi gotovo pa bilo gdje. Sve što vam treba je malo slobodnog prostora i dobra gumena podloga koja će poduprijeti vaša leđa. Isto tako, ove vježbe mogu raditi skoro pa svi, od onih u nešto lošijoj fizičkoj spremi pa sve do profesionalaca, a jednako su i učinkovite za oba spola. Evo i o kojim vježbama se točno radi!

'Turski' skok
Ovu ćete vježbu započeti ležeći na jednoj strani, istovremeno držeći bućicu u drugoj ruci. Iz ove pozicije jednostavno se podignite, držeći bućicu iznad glave. To znači da imate samo jednu ruku i dvije noge koje će vam pomoći da gurnete težinu bućice dok stojite.

Swing čučnjevi

Ovu vježbu započnite u polustojećem položaju sagnutih koljena na način da je vaša stražnjica ispupčena prema natrag. Bučicu stavite na pod te ju podignite s obje ruke u zrak potom je gurajući kroz noge.

Skok s medicinskom loptom

Da biste napravili ovu vježbu, potrebna vam je medicinska lopta. Podignite loptu iznad glave, a zatim gurnite ruke prema dolje dok puštate loptu koju trebate zalupiti u pod što je jače moguće.

Marinac

Krenite u stojećem položaju, potom se spustite na tlo i napravite klasičan sklek, zatim skočite držeći vaše ruke u zraku! Ponovite nekoliko puta dok ne osjetite umor!

Mrtvo dizanje iznad glave

Premisa ove vježbe poprilično je jednostavna: odaberite teški predmet s tla i podignite ga iznad glave. Objekt može biti bućica, uteg, medicinska lopta ili, ako radite s partnerom, čak i druga osoba!

Foto i video: Pexels, Youtube
Objavljeno: 07.12.2018. u 15:49

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p