DNA

DNA
Mladi ilustratori, iako s pomno razrađenom vizijom i stilom, predani i beskrajno talentirani, rijetko dobiju priliku svoje radove izložiti na zidovima neke od galerija ili muzeja. Uvjereni kako bi njihove ilustracije zasigurno osvojile naklonost mnogobrojne publike, kada bi negdje bile prezentirane, odlučili smo talentiranim ilustratorima pružiti jedinstvenu priliku da svoje radove predstave u sklopu naše virtualne izložbe. Njihovi radovi mogu postati i dijelom vaše svakodnevice jer ih, u vidu wallpapera, možete preuzeti na svoja računala te im se diviti kada vas svakog jutra dočekaju na zaslonu. Virtualna izložba prva je faza projekta DNA, a finale projekta kulminirat će velikom zajedničkom izložbom u organizaciji portala FASHION.HR uz podršku Beck's piva koje dugi niz godina podržava, ali i okuplja domaću umjetničku i dizajnersku scenu.
 • by Mladen Udovičić
  "Ilustracija je inspirirana prizorom moljaca koji se vrte oko izvora svjetla što je čest prizor ljetnih noći. Postoji nekoliko teorija zašto su privučeni svjetlom i zašto toliko kruže oko njega ali nijedna nije potpuno znanstveno potvrđena. Sama svjetla mogu biti i zamke s ciljem da se moljca privuče i da ga se zatoči ili ubije." (Mladen Udovičić)
 • by Lovro Škiljić
  "Tematski mi je inspiracija za ilustraciju opet bilo godišnje doba. U prošloj je to ilustraciji bilo proljeće, a sada je ljeto. Poveznica su isti likovi i motivi koji se pojavljuju kroz moje ilustracije u zadnjih par godina. S obzirom na to da nam je većini dobro poznato kako je ljeto u gradu ponekad nepodnošljivo i da se za malo osvježenja treba dobro potruditi, likove sam smjestio u jednu od situacija o kojima sam kao klinac uvijek maštao: kako stan ili sobu pretvoriti u bazen." (Lovro Škiljić)
 • by Rudi Crnko
  "Moja ilustracija za FASHION.HR je rađena u Adobe Illustratoru i sve je minimalno linijski. Inače, radovi koje radim na kraju nemaju neko preveliko značenje, to jest u 90% slučajeva uopće nemaju značenje jer jednostavno radim ono što mi se sviđa i da se na kraju sviđa mom oku. Ovaj rad je prepušten gledatelju da ga protumači onako kako ga on sam vidi. Rad se sastoji od dva lica tako da možda čak možemo nagađati što je pjesnik htio reći?" (Rudi Crnko)
 • by Hana Tintor

  "Dok sam radila na ovoj ilustraciji, još je bilo zimsko doba. Pogotovo tu, tu je uvijek zimsko doba! Ali meni je u glavi bilo proljeće i stalno sam maštala da mogu otići s nekim na piknik, leći na dekicu, mirisati lipu i sunčati se. I naravno, jesti nešto fino i piti nešto osvježavajuće. Da sam to realizirala, vjerovatno bih se vratila doma s upalom pluća, tako da sam nacrtala mačkolike likove (mislim da je ovo zbog fashion cats klišeja) koje sam poslala na piknik. Kad već ja ne mogu, neka idu oni! Nekad nešto što mi je u tom trenutku nedostižno ili nemoguće volim proživjeti kroz crtež." (Hana Tintor)

 • by Lovro Škiljić
  "Prije malo više od godinu dana, moja djevojka i ja udomili smo psa, mješanku Tildu. Iako se ponekad čini da Tilda šeta nas, svakodnevne zajedničke šetnje postale su nam najdraži dio dana, pogotovo sada kada je krenulo lijepo proljetno vrijeme. Pustio sam si novi album skupine Casanovas in Heat i pustio mašti na volju." (Lovro Škiljić)
 • by BooBoo Tannenbaum
  „Nakon moje prve zimske ilustracije za projekt DNA, Gospođe Zime, željela sam napraviti nešto što je jako veselo i u sebi ima puno muzike.“ (Booboo Tannenbaum)
 • by Hana Tintor
  "Pila sam kavu, slušala 'Harry Potter and Deathly Hallows' i duhom bila potpuno odsutna, vjerojatno. Mislim da će se svi (ili bar većina) crtača složiti sa mnom kad kažem da je najveći gušt imati potpunu slobodu u radu, što je i ovdje slučaj. Tako da sam se opustila, mozak na pašu i eto što je ispalo." (Hana Tintor)
 • by BooBoo Tannenbaum
  "Fascinirana sam prirodom općenito, ali taj makeover koji se prirodi desi sa snijegom je nenadmašan. Oduvijek zamišljam da postoji ta divna gospođa koja, zahuktana, vehementno juri nebom i ostavlja za sobom gola stabla, snijeg i vjetar pa sam to i nacrtala. Uz naravno, Anušku i mene u zimskoj šetnji, to je uvijek obavezan element." (BooBoo Tannenbaum)
 • by Silvio Ivkić
  "Pokušao sam vizualizirati svoj kreativni, stvaralački proces. Vjerujem da je svaki kreativac i umjetnik kroz svoj rad oblikovao vlastitu viziju ljepote te da je ona vrlo subjektivna kategorija. Kroz tu se viziju ocrtavaju svjesni i nesvjesni utjecaji ljudi čiji rad pratim. Tako se i na ovoj ilustraciji mogu naći osobe, ideje, vizualna rješenja i objekti koji me inspiriraju i s kojima u glavi svakodnevno stvaram. Naglasak sam stavio na ruke jer sve što radim, od ilustracije do make up-a ili dizajna radim upravo - rukama."(Silvio Ivkić) 

vrh stranice
p p