DIZAJN I ARHITEKTURA

Zidne dekoracije koje će razveseliti svaku prostoriju

Zaprljajte ruke već sada!

Jeste li umorni od običnih bijelih zidova? Ukoliko nemate vremena ni sredstava bojati čitavu kuću, imamo nešto jednostavnije rješenje koje se zove zidne dekoracije od tkanine. Ako želite nešto drugačiji izgled svojih zidova, razmislite o upravo ovom podvigu koji će dati vašim domovima potpuno novu dimenziju.

Dodajte dozu originalnosti u svoj životni prostor bez pretjerano uloženog truda. Stvaranje zidnih dekoracija od tkanine je jednostavno, jeftino i nešto što vjerojatno možete učiniti sami. Prvi korak kreiranja ovih zidnih dekoracija je pronaći odgovarajuću tkaninu. Važno je znati kako tkanine koje na sebi imaju određeni uzorak zahtijevaju više vremena za postavljanje jer moraju odgovarati krajevima svojih šavova. Možete koristiti škrob za njezino pričvršćivanje na zid. Ovom metodom zid se neće oštetiti, a tkanina se lako uklanja. Stavljanje tkanine na sami zid je vrlo jednostavno. Potrebno je adekvatno namjestiti škrob na zid, zatim objesiti tkaninu i ugladiti je pomoću alata za izravnavanje podloge, te koncem morate postići podudaranje uzoraka na šavovima ako ih sadrže.

Kada se tkanina osuši, uzmite škarice držeći tkaninu ravno uz zid, te zatim odstranite nepotrebni višak. Ukoliko se s vremenom vaša tkanina zaprlja, koristite lagani deterdžent za pranje i spužvu koji će odmah ukloniti svu prljavštinu. No najbolja stvar od svega je to što ako vam tkanina s vremenom dosadi, možete je vrlo lako ukloniti. Sve što trebate napraviti je koristiti mokru spužvu i namočiti uglove tkanine dok koncem u potpunosti ne otpadne sa zidova. Dekoracija bi trebala nestati u roku keks te neće ostaviti nikakve tragove što će vas zasigurno dodatno razveseliti! Zidovi su uistinu zahvalni za razne kreativne dekoracije, a provođenje ove preporučujemo već sada!

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.12.2018. u 15:01
Tagovi: dekor

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p