DIZAJN I ARHITEKTURA

Trikovi koji mali prostor pretvaraju u božićnu idilu

Neka vaš dom zablista za blagdane!

Kada govorimo o božićnom uređenju doma, velika većina nas mašta o prostoru koji će nalikovati onom iz kultnog filma 'Sam u kući'. Veliko božićno drvce, kamin te razne božićne dekoracije definitivno stvaraju pravu božićnu atmosferu, ali u njezinom kreiranju nam uglavnom nedostatak kvadrata predstavlja kamen spoticanja. No, ove godine maštovitim idejama vratite božićnu idilu koja će se savršeno uklopiti u manji prostor!

Mali interijeri često nam znaju zadavati pravu muku kada je njihovo uređenje u pitanju te je poželjno raznim detaljima vizualno povećati njegovu kvadraturu, pa tako ni božićno uređenje prostora nije iznimka! Česta greška na kojoj se uredno svake godine 'poskliznemo' je kupnja ogromnog božićnog drvca koje naš i ovako mali prostor, pretvori vizualno u još manji. Danas zaista možete pronaći razne varijante božićnog drvca te nije potrebno držati se striktno onog tradicionalnog. Stoga razmislite o alternativnom božićnom drvcu koje možete napraviti sami i to od materijala koji vam se sigurno nalazi pri ruci. Osim što će lijepo izgledati, možete se svima pohvaliti svojom kreativnošću! No, ako vam je ipak teško odreći se tradicionalnog božićnog drvca, uvijek možete uzeti nekoliko manjih borovih grančica te ih ukrasiti kuglicama.

Nadalje, kada je mali prostor u pitanju, vodite računa da iskoristite sav postojeći prostor. Sigurno negdje u domu imate pomoćni stolić na koji baš i ne obraćate pažnju, pa neka ove sezone ukrašen božićnim aranžmanima ili lijepim mirisnim svijećama, upravo on bude glavna atrakcija u prostoru. Također svoju kreativnost možete pokazati i kroz uređenje vaših prozora, kao i ulaznih vrata, pa ih dekorirajte lampicama ili manjim vjenčićima. Na taj način ćete istovremeno uštedjeti prostor i stvoriti blagdansku atmosferu kojoj težite!

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 20.12.2018. u 10:58
Tagovi: Božić

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p