DIZAJN I ARHITEKTURA

Oslikani podovi začinit će baš svaku prostoriju

Budite kreativni pri uređenju vaših domova!

Podovi su izuzetno važan dio naših domova koji mogu oslikati izgled cjelokupne prostorije. Većina ljudi ne daje toliku pozornost podovima u svojem domu, što je zapravo velika greška. Podovi mogu razveseliti čitavu prostoriju i dati joj zanimljiv pečat. S njima se možete itekako poigrati, a kad smo kod poigravanja, znate li kakvi su to oslikani podovi i kako ih možete postići?

Pod čini fundamentalan dio našeg doma jer utječe na izgled čitave prostorije. Postoje različiti načini kako da uredite vaše podove, a da pritom budete kreativni i ne potrošite puno novca. Ako trenutno kod kuće imate stare drvene podove kojima je očajnički potrebna obnova, ali nema dovoljno sredstava za zamjenu, imamo jedno sasvim kreativno rješenje za vas. Oslikani podovi odgovor su kojeg tražite! Podovi od drva, pločica ili linoleuma čine izvrsnu površinu za oslikavanje, a ovih je dana postalo vrlo lako pretvoriti sve ove površine u neku sasvim drugu priču. Kao i uvijek, najbolje rezultate dobit ćete ako se dobro pripremite prije nego što počnete s cjelokupnim procesom. Trebate samo naći dobru ideju koja ovisi o tome što točno želite. Super je stvar što s podnom bojom danas možete napraviti što god želite, jer postoje one različite i u svim nijansama. Željeli vi jednostavnu clean boju vašeg poda, geometrijski uzorak ili pak kreiranje unikatnog murala pomoću pločica, zbilja možete pustiti mašti na volju.

Najjednostavniji način je izabrati nijansu koja vam se sviđa i zatim obojati cijeli pod u jednoj blok boji. Međutim, mudro odaberite boju jer ona uistinu može definirati izgled vaše prostorije i dati joj određeni senzibilitet. Svjetlije podne boje poput bijele, sive ili svijetlo plave su dobra ideja ako želite zadržati svjež i minimalistički izgled vašeg prostora. Još jedan jednostavan, ali itekako efektan način kako da prionete ovom projektu je da oslikate vaše podove pločicama. Zamijenite vaše klasične bijele ili sive pločice onim šarenim s određenim zanimljivim uzorkom koje će vašem prostoru dati potpuno novu dimenziju. Oslikane podne pločice također možete naći i u geometrijskim uzorcima koje će vašem domu dati pomalo 3D izgled. Izvjesno je kako se uistinu možete poigrati s uređenjem vaših podova, te na relativno lagan i jeftin način pretvoriti vaše domove u neku drukčiju, potpuno novu i posebnu priču.

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.12.2018. u 00:00
Tagovi: dekor

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p