DIZAJN I ARHITEKTURA

Hoteli idealni za sve ljubitelje zime

Zimske radosti u punom smislu te riječi

Kako se godina bliži svome kraju, nestrpljenje zbog zimskih praznika sve je veće. Složit ćete se sigurno da nam je svima prijeko potreban odmor i punjenje baterija za izazove koje nam donosi Nova godina. Ako vam na sam spomen zimskih praznika ne silazi osmijeh s lica, razmislite o jednom sasvim drugačijem obliku smještaja koji će zadovoljiti ukuse svakog ljubitelja niskih temperatura.

Romantične snježne padine potpuno su nova razina opuštanja, a osim raznih aktivnosti koje stoje na raspolaganju, čisti zrak i dobro društvo garancija su nezaboravnog provoda. Sve su to atributi zimovanja, a s godinama poprilično raste broj zaljubljenika u ovakav oblik relaksacije. Ako zima spada u jedno od vaših omiljenih godišnjih doba, razmislite o smještaju u hotelu koji zimovanju pružaju potpuno drugačiji smisao.

Snowhotel Kirkenes, Norveška

Sigurno ste nekada radili vlastiti iglu od snijega te maštali kako bi bilo zabavno u njemu i prenoćiti. Hotel Snowhotel Kirkenes kao da je čuo naša maštanja te je svojim posjetiteljima omogućio nezaboravno iskustvo spavanja u sobama koje nalikuju na pravi iglu. Smješten na krajnjem sjeveru Norveške, Snowhotel Kirkenes, nudi jedinstveni smještaj, a njegovi gosti imaju pristup restoranu i sauni te ledeni bar. Njegova posebnost je još u tome što se svake godine gradi iznova, a u njegovoj izradi sudjeluju klesari leda iz cijelog svijeta!


Icehotel, Švedska

Hotel Icehotel je jedan od najluksuznijih hotela, a nalazi se u sjevernoj Švedskoj. Sobe ovog hotela su u potpunosti izrađene od isklesanog leda iz rijeke Torne, a svaka soba je priča za sebe jer ju je oblikovao i dizajnirao drugi umjetnik. Tematske hladne sobe sadrže ručno isklesan ledeni namještaj, a temperatura u njima je između -5 i -8 Celzijevih stupnjeva. No, nema mjesta strahu od smrzavanja jer svaka soba ima termalne vreće prekrivene sobovom kožom, pa vam sigurno neće biti hladno!

Kakslauttanen Arctic Resort, Finska

Ovaj hotel ste sigurno primijetili na svom Instagram feedu. Kakslauttanen Arctic Resort smješten je u Laponiji, a svaki iglu je napravljen tako da možete uživati u gledanju polarne svjetlosti koja je spektakularna. Također u njima možete pronaći tople vreće za spavanje, pa je strah od smrzavanja suvišan. Iglui su napravljeni od termalnog stakla, a sadrže spavaću sobu s luksuznim krevetima, dok pojedini obuhvaćaju kupaonicu sa saunom. Slobodno možemo reći da su mnoge želje iz djetinjstva ovime ispunjene!

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.12.2018. u 15:42
Tagovi: hotel

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p