DIZAJN I ARHITEKTURA

Geometrijski uzorci najveći su trend u dizajnu

Oživite vaše zidove najljepšim uzorcima!

Kada je riječ o uređivanju unutrašnjeg prostora vašeg doma, geometrijski uzorci doživjeli ste itekakvu ekspanziju u 2018. godini. Od modnih pista do uređenja domova, ali i poslovnih prostora, geometrijski uzorci uistinu su obilježili svijet dizajna protekle godine. Koji su najbolji i najjednostavniji načini kako da unesete ovaj trend u svoje domove, saznajte u nastavku.

Geometrijski print doživio je svoj vrhunac tijekom protekle godine. Mogli smo ga viđati svugdje, od televizijskih emisija i serija pa sve do popularnih magazina. Kada je napravljen ispravno, geometrijski look je izvrstan način kako pružiti vašim sobama moderan i nevjerojatno zanimljiv izgled. Ako želite vizualno osvježiti svoju prostoriju, ne trebate biti genije kako bi dokučili kako to učiniti. Uzorci su odgovor kojeg tražite, a posebice oni geometrijski koji će zadovoljiti sve osnovne zahtjeve interijera, te istodobno izgledati nevjerojatno moderno i osvježavajuće. Postoji nekoliko ključnih stavki pri odabiru određenog uzorka koji bi komplementirao vašim interijerima. Najprije je potrebno odabrati onaj koji se uklapa u vašu postojeću shemu boja, zatim se pobrinite se da odaberete print odgovarajuće veličine koji neće 'pojesti' prostoriju. Geometriju u vašim domovima možete postići na različite načine koji pritom mogu biti vrlo jednostavni. Primjerice, možete na vaše sofe nabacati nekoliko jastuka geometrijskog printa, također možete vašu prostoriju ispuniti efektnim lampama u različitim geometrijskim uzorcima, a možete se poigrati i s vašim dnevnim boravkom dodajući mu zanimljive stoliće čije će postolje biti u obliku trokuta ili pak zanimljive kocke.

No možda najefektniji i najjednostavniji način kako da uvrstite ovaj trend u vaše domove je da stavite geometrijske uzorke na vaše zidove. Izradite pravi mali zidni mural pomoću trokuta različitih veličina i boja, a još jednostavniji način će biti staviti geometrijske tapete na vaše zidove. Geometrijski uzorak ne morate postaviti na cijeli zid, već ga možete rezervirati za određeni kutak zida pomoću grafičkih postera kreirajući tako dijagonalnu, pomalo 3D estetiku. Na koji god se način odlučite unijeti dašak geometrije u svoje domove, izvjesno je kako će vam oživjeti čitavu prostoriju.

Foto: PR
Objavljeno: 14.12.2018. u 15:48
Tagovi: dizajn

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p