DIZAJN I ARHITEKTURA

Brigada u finalu Svjetskog Arhitektonskog Festivala u Amsterdamu

Veliko priznanje hrvatskom dizajnu interijera

„Croatia je Hrvatska - Povijest pišemo sami“, višestruko nagrađivana izložba koja je prošle godine bila postavljena u zagrebačkom tunelu Grič, prvi je hrvatski predstavnik u finalu najprestižnijeg arhitektonskog festivala World Architecture Festival (WAF-INSIDE), koji se ove godine održavao u Amsterdamu od 28. do 30. studenog. Jedna od najpoznatijih domaćih izložbi predstavila je Hrvatsku uz bok najboljih svjetskih interijera i arhitekture!

Arhitekt Damjan Geber, kreativni direktor Brigade, održao je prezentaciju projekta uživo pred žirijem i publikom na festivalu te odgovarao na mnogobrojna pitanja oko samog projekta. „Posebnost izložbe „Croatia je Hrvatska“ je u tome što je bila dovršena tek na dan zatvaranja. Posjetitelji su aktivno sudjelovali u njezinom postavu i svojim su ga malim intervencijama svakodnevno mijenjali. Na taj su način mogli ugraditi i djeliće osobne povijesti i prisjetiti se događaja, mjesta i ljudi koji u njima bude posebne uspomene“, objasnio je.


U izrazito jakoj kategoriji dizajna konceptualnih i umjetničkih interijera, pobijedio je projekt JAC Studios kojemu je na završnoj večeri dodijeljen i Grand Prix za najbolji interijer na svijetu u svim kategorijama. Biti ravnopravan finalist s najboljim svjetskim interijerom, ali i s općenito jakom međunarodnom konkurencijom u drugim kategorijama velika je čast i priznanje domaćem dizajnu interijera, a neka od poznatijih globalnih imena su BIG, Norman Foster, Zaha Hadid Architects, Neri&Hu. U sklopu festivala održana su mnoga zanimljiva predavanja na temu identiteta u arhitekturi danas, a predavači su među ostalima bile i arhitektonske superzvijezde kao Rem Koolhaas, David Adjaye, Aaron Betsky i India Mahdavi. Tim kreativne agencije Brigada uspješnu poslovnu godinu privodi kraju u pobjedničkom tonu, koji ih je u 2018. itekako pratio. Naime, osim plasmana u finale WAF-INSIDE festivala, osvojili su 10 međunarodnih nagrada za razne projekte, od kojih je možda najznačajnija ona Međunarodnog udruženja dizajnera interijera.

Foto: PR
Objavljeno: 03.12.2018. u 10:11

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p