KOŽA

6 stvari koje žene sa savršenim tenom nikada ne rade

Greške koje morate izbaciti iz svoje beauty rutine!

Čisto, njegovano i mladoliko lice maštanja su mnogih žena. Lice beze nepravilnosti kao i njegova prirodna ljepota ponekad se čine nedostižnima, ali postoje neke stvari, točnije njih 6, koje uporno radimo svakodnevno, a te greške nam naša koža ne oprašta!

Svatko od nas ima svoju beauty rutinu koju redovito prakticira te je ona sasvim individualna stvar, ali svaka njega lica nije nužno i dobra njega, pa se uvijek potkradu pokoje greške koje redovito činimo, a one su zajedničke svima nama. Budući da je naše lice najviše izloženo pogledima i vanjskim utjecajima koji su u većini slučajeva štetni, potrebno je obratiti pažnju na učestale greške te ih potpuno izbaciti iz svoje rutine!

Peru lice običnim sapunom

Nitko ne može osporiti važnost čišćenja lica, pogotovo prije odlaska na spavanje. No, ono što je često kamen spoticanja su proizvodi koje koristimo prilikom njegovog čišćenja. Kako je beauty svijet prepun brojnih preparata za njegu kože lica, vrlo lako se u njemu i izgubimo, pa posežemo za jednostavnijim rješenjima kao što je obični sapun za njegu tijela. No, proizvodi za čišćenje tijela i lica se poprilično razlikuju kako u teksturi, tako i u učinku pa može nastati oštećenje na koži.

Istiskuju akne

Priznali vi to ili ne, ovu lošu naviku skoro svi radimo. No, svaki put kada vam ruke krenu ka vašem licu u namjeri da istisnete prištić, sjetite se koliko u tom trenutku imate bakterija na svojim rukama. Tako prenosite svu prljavštinu direktno u vašu kožu što rezultira crvenilom i ožiljcima. Prištići brže prolaze od samih ožiljaka, pa koristite prirodne preparate koji će vratiti koži njezin prirodni balans!


Pretjeruju u čišćenju lica

Koža je najtanja i najosjetljivija na licu jer je izložena raznim vanjskim faktorima. Pretjerano čišćenje lica onemogućava pravilan rad žlijezda lojnica zbog čega se koža masti i pore začepljuju. Svoje lice perite maksimalno dva puta dnevno te prilikom čišćenja koristite proizvode koji ne sadrže alkohol!

Ne skidaju šminku prije spavanja

Svjesni smo da ponekad zbog brojnih obaveza ne stignemo napraviti sve što smo taj dan isplanirali, ali kada je njega lica u pitanju ona mora biti prioritetna. Spavanje sa šminkom je greška koju naše lice ne oprašta pa svoju kožu oslobodite od šminke, znoja, prašine kako bi i ona mogla dobiti potrebni san!


Ne koriste grube pilinge

Piling je vrlo važan u našoj njezi kože lica, ali ponekad koristimo pilinge koji na našu košu djeluju agresivno. Grubi piling oštećuje i isušuje našu kožu, zato koristite one nježnije i po mogućnosti prirodne pilinge koji će istovremeno očistiti i nahraniti kožu.

Izbjegavaju korištenje krema za oči

Prvi znakovi starenja pokucaju upravo na područje oko očiju jer je to mjesto na kojem koža prvo gubi svoju elastičnost, pa se kao posljedica javljaju bore. Zato kremu za područje oko očiju počnite koristiti nakon 25 godine te ju nanosite ujutro i navečer kako bi zadržali njezin mladoliki izgled.

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 21.12.2018. u 11:03

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p