KOSA

Znate li kad je pravo vrijeme za šišanje kose?

Svog frizera posjetite onda kada je to i potrebno!

Kako uskoro krećemo sa 'New year, new me' odlukama, na vašem popisu sigurno će se pronaći promjena frizure. Često početkom godine donosimo ishitrene odluke, pa je važno uzeti dovoljno vremena i razmisliti prije nego napravimo drastičnu promjenu koja najčešće uključuje šišanje kose. Šišanje uvelike ovisi o vašem tipu kose, a kada je ovaj drastičan rez zaista potrebno napraviti, saznajte u nastavku!

Početkom godine često napravimo nepromišljeni korak u želji za promjenom frizure što na kraju rezultira suzama prilikom izlaska iz frizerskog salona jer naš frizer ne vidi centimetre na isti način kao i mi. Moramo priznati da smo se mnogo puta odlučili na šišanje jer smo željeli napraviti nekakvu promjenu u svome životu, a da za tim drastičnim rezom nije bilo uopće potrebe. Stoga je važno znati koliko često je nužno šišati kosu da bi ona bila zdrava i prije svega uredna te kako bi bili sigurni da se ovog puta niste ošišali iz čiste dosade!

A post shared by THELIMITDOESNOTEXIST (@jourdansloane) on Odluku o šišanju treba donositi ovisno o teksturi i zdravlju kose, ali i o njezinoj dužini. Stoga je logično da će kratke frizure trebati češće održavati, pa što je frizura kraća, to su posjete frizeru češće. Dva puta mjesečno je potrebno šišati kosu minimalne dužine kako bi zadržala svoj oblik te bila uredna. S druge strane, održavanje kose srednje dužine je manje zahtjevnije od kraćih frizura, ali svakako je potrebno posjetiti frizera jednom u tri mjeseca kako bi kosa bila njegovana. Dugačka kosa često predstavlja kamen spoticanja jer zbog prerijetkih odlaska frizeru, riskiramo njezino lomljenje. Zato vodite računa da vrhove kose ošišate tri puta godišnje kako bi sačuvali njezin volumen i svježinu!

Odluku o šišanju treba donositi ovisno o teksturi i zdravlju kose, ali i o njezinoj dužini. Stoga je logično da će kratke frizure trebati češće održavati, pa što je frizura kraća, to su posjete frizeru češće. Dva puta mjesečno je potrebno šišati kosu minimalne dužine kako bi zadržala svoj oblik te bila uredna. S druge strane, održavanje kose srednje dužine je manje zahtjevnije od kraćih frizura, ali svakako je potrebno posjetiti frizera jednom u tri mjeseca da bi kosa bila njegovana. Dugačka kosa često predstavlja kamen spoticanja jer zbog prerijetkih odlaska frizeru, riskiramo njezino lomljenje. Zato vodite računa da vrhove kose ošišate tri puta godišnje kako bi sačuvali njezin volumen i svježinu!

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.12.2018. u 12:31
Tagovi: Frizure

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p