KOSA

Kako frizuru danima održati postojanom?

Nekoliko trikova koji donose spas!

Kosa je definitivno jedan od najljepših ukrasa koje imamo, pa ne čudi činjenica da joj uvijek poklanjamo posebnu pažnju i njegu te brinemo za njezino zdravlje. Tijekom blagdanskog razdoblja posebno je važno da nam kosa bude uredna i postojana, no što kada nam to ne uspije poći za rukom?

Užurbanost i manjak vremena neki su od najvećih problema suvremenog svijeta, a taj nedostatak posebno se očituje u blagdanskom periodu. Nije lako istovremeno obaviti sve kućanske poslove, pripremiti hranu i pritom izgledati sjajno, a ono što najčešće najviše pati je naša kosa, odnosno frizura. Sigurno vam se je više od jednog puta dogodilo da ste bili kod frizera te nakon svega nekoliko sati imali dojam kao da niti niste, a ista situacija može se dogoditi i ako ste sami proveli određeno vrijeme dotjerivajući kosu. Postoje različite vrste kose, neke lakše primaju određene frizure, neke teže, ali postoji nekoliko univerzalnih načina friziranja koji uvijek pale. Glavna stavka na koju morate obratiti pažnju je što ćete sve raditi s određenom frizurom; hoćete li vježbati, tuširati se, kuhati ili spavati. Kada ste sagledali koje vas situacije očekuju i koja su vaša očekivanja, potrebno je mudro odabrati stil frizure, a kako bismo vam olakšali izbor, u nastavku smo izdvojili tri najzahvalnije frizure koje vas neće razočarati svojom postojanošću i praktičnošću.

Kovrče

Želite li spuštenu kosu, ravna ispeglana kosa nikako nije dobar odabir jer će vrlo vjerojatno kroz neko vrijeme postati neposlušna na ključnim mjestima te neće izgledati lijepo. Ono što se preporučuje kod spuštene kose su razbarušene kovrče ili lagani beach waves. Specifičnost ove frizure i leži u njezinoj neurednosti te volumenu, pa bez razmišljanja posegnite za suhim šamponom kako biste podigli i osvježili kovrče koje mogu potrajati i do nekoliko dana. Kovrče osim što si lake za održavanje, iznimno su praktične jer ih možete zavezati u pundžu tijekom aktivnosti bez straha da će se pokvariti jednom kada ih raspustite. 

Pletenice

Pletenice su jedna od najtraženijih frizura jer su istovremeno neizmjerno lijepe, praktične i udobne. Mogućnosti stiliziranja je doista raznolika i za koju god se varijantu odlučili s ovom šarmantnom frizurom nećete pogriješiti. Ono što se preporučuje želite li postojanost je riblja kost s kojom možete eksperimentirati, pa tako osim standardne pletenice po sredini, možete razdijeliti kosu u dva dijela ili napraviti pletencu na stranu. Pustite mašti na volju i uživajte u ovoj fantastičnoj frizuri koja može potrajati sve dok je vi sami ne odlučite raspustiti.

Fen frizura

Fen frizura je na prvi pogled jednostavna i mnogi se zapitaju čemu je uopće potreban odlazak frizeru, ali vrlo brzo se očituje razlika između prave kvalitetne fen frizure i one koja to nije. Pažljivo i temeljito isfenirana kosa traje sve do sljedećeg pranja i izgleda odlično zato što svaki dan poprima neki novi oblik, odnosno formu, no ne u lošem smislu. Ova frizura odlična je za one koji imaju kovrčavu kosu i žele kratkotrajnu promjenu ili za one koji jednostavno ne žele brinuti ni o čemu i ujutro samo proći češljom kroz kosu. Osim što je lijepa u svom originalnom izdanju, fen frizura odlično će izgledati i u repu ili polupodignutoj kosi jer posjeduje dobru bazu i potrebnu teksturu.

Objavljeno: 24.12.2018. u 03:28

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p